EĞİTİM-İŞ’TEN İKTİDARA 'YURT' ÇAĞRISI: SORUMLULUKLARINIZI YERİNE GETİRİN

EĞİTİM-İŞ’TEN İKTİDARA 'YURT' ÇAĞRISI: SORUMLULUKLARINIZI YERİNE GETİRİN

Eğitim-İşİzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi Başkanı Zübeyde Serbest, yüksek ev kiraları ve yetersiz yurtlar nedeniyle barınma sorunu yaşayan üniversiteliler...

Eğitim-İşİzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi Başkanı Zübeyde Serbest, yüksek ev kiraları ve yetersiz yurtlar nedeniyle barınma sorunu yaşayan üniversiteliler için hükümete çağrıda bulundu. Serbest, “Her kademede çağdaş, bilimsel, laik, parasız, karma, kamusal bir hak olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına sorumluluklarınızı yerine getirin” dedi.

Zübeyde Serbest, sendika adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Üniversitelerin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı, pandemi koşullarında yeterli önlemler alınmadan açıldı. Beslenme, barınma, ulaşım gibi sorunlar artarak devam etmekte. Özellikle bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerin barınma sorunu had safhaya ulaşmıştır. Her ile bir üniversite açan siyasal iktidar, nedense her ile yaşanabilir nitelikli ve yeterli sayıda yurt yapmadığı gibi, kamu kaynaklarını ideolojik ve politik önceliği doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na, dolayısıyla iktidara yakınlığı ile bilinen cemaatlere, tarikatlara ve vakıflara aktarıyor. Bunun sonucu olarak da yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarının kaderi, özellikle özel yurt ve ev kiralarının yüksek olduğu büyük şehirlerde, denetimsiz cemaat ve tarikat yurtlarına terk ediliyorlar. Eğitim-İş Sendikası olarak, eğitimin bir ayrıcalık değil, her kademede çağdaş, bilimsel, laik, parasız, karma, kamusal bir hak olduğunu savunuyoruz.

Bu nedenle yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz: Öğrencilerimizin önceliği, insanca yaşayabilecekleri beslenme ve barınma hakkı bir anayasal hak ve sorumluluktur. Her kademede çağdaş, bilimsel, laik, parasız, karma, kamusal bir hak olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına sorumluluklarınızı yerine getirin.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.