EĞİTİM SEN SÜRÜCÜ KURSU ÖĞRETMENİNE SALDIRIYI KINADI

EĞİTİM SEN SÜRÜCÜ KURSU ÖĞRETMENİNE SALDIRIYI KINADI

Adana'da bir sürücü kursu öğretmeni sınavda başarısız olan aday ve yakınlarının fiziki saldırısına uğradı. Öğretmenin tedavisi hastanedeki müdahalenin...

ALİ GÜRELİ

Adana'da bir sürücü kursu öğretmeni sınavda başarısız olan aday ve yakınlarının fiziki saldırısına uğradı. Öğretmenin tedavisi hastanedeki müdahalenin ardından evinde sürerken, Eğitim Sen Adana Şubesi saldırıyı kınadı.

Edinilen bilgiye göre, 23 Ekim Cumartesi günü meydana gelen olayda, bir sürücü kursunda görevli öğretmen Gazi Uzun, motorlu taşıtlar direksiyon sınavında başarısız olan sürücü adayının yeni bir hak verilmesi talebini kabul etmedi.

Öğretmen Gazi Uzun, bu talebi reddettiği gerekçesiyle sınava giren kişi ve yakınları tarafından sopalı saldırıya uğradı. Uzun, hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Saldırıya uğrayan öğretmenin şikayeti üzerine de saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

SALDIRIYI KINADI

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya da saldırıyı kınadı. Öğretmenlere yönelik saldırının nedeninin, eğitimin sınav endeksli olması ve sınavların da piyasaya açılmış olmasından kaynaklandığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Sınavda başarısız olan bir öğrencinin, piyasacı anlayışla sınavın tekrarını istemesi ve bu isteğinin kabul görmemesi üzerine öğretmene saldırıyı kendinde bir hak olarak görmesi yıllardır süren yanlış politikaların bir sonucudur. Öğretmen arkadaşımıza yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Arkadaşımıza şiddet uygulayan kişilerin en kısa sürede cezalandırılmasını bekliyoruz.

Şunu da ifade etmek istiyoruz ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimi piyasa açması ve ticari bir mantıkla yönetmesi devam ettiği sürece öğretmenlere yönelik saldırılar sürecektir. Milli Eğitim Bakanlığınıöğretmenlerin saygınlığını arttıracak politikalar üretmeye, eğitimin piyasacı değil nitelikli, kamusal bir hak olduğu anlayışını topluma kazandırmaya davet ediyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.