SOYLU’DAN “PEKER” AÇIKLAMALARI: “BURADA ULUSLARARASI BİR OPERASYON VAR”

SOYLU’DAN “PEKER” AÇIKLAMALARI: “BURADA ULUSLARARASI BİR OPERASYON VAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suçörgütü lideri Sedat Peker’in kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi. Soylu, “Çok basit söylüyorum, burada uluslararası bir operasyon var”...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi. Soylu, “Çok basit söylüyorum, burada uluslararası bir operasyon var” dedi. Soylu, uzun zamandır organize suç şebekesi liderinin hedefinde olduğunu söylerken, "Kurguyla karşı karşıyayız. Bu kurguyu yapanların boğazından ilmek ilmek getirmezsek Allah bunun hesabını bizden sorar" dedi. "Gayri nizami harp yürütenlerin himayesinde yıllarca kollanmış kişilere müsaade etmeyeceğiz. Süleyman gider Ahmet gelir müsaade etmez" diyen Soylu, "İçişleri Bakanı olarak benim görevim nerede biter? Eskiden parlamenter sistemde ikili kararname ile, bu zamanda Resmi Gazete'de gece saat 2'de, 3'de çıkacak bir haberle biter. Ana muhalefet partisinin adamlarıçok endişelenmesin" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber kanalında katıldığı canlı yayında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara ilişkin konuştu. Uluslararası bir operasyon olduğunu söyleyen Bakan Soylu’nun açıklamalarından satırbaşlarışöyle:

TÜRKİYE'YE ELBİSE GİYDİREBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR: Eski dünya alışkanlıklarıyla Türkiye'ye elbise giydirebileceklerini düşünüyorlar. Şehit ailelerimiz ne olacak, bu mücadeleyi veren evlatlarımız ne olacak? Bizden giden biri var, bir siyaset partinin başında, başbakanlık da yaptı bu ülkede. O çok isterdi, "aslında biz HDP'yle beraber olmalıyız'; bütün işi o. Mesele sadece iki bakanlık değil, hangi bakanlıklar olduğu belli. 6-7 aydan beri konuşuluyor. Biri başkan yardımcılığı direkt Kandil, öteki de Kültür ve Turizm Bakanlığı. Yok derlerse can yakarım. Bunu direkt Kandil söylüyor.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ MÜCADELESİNİ YAPTIM: Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucuyla ilgili mücadelesini yaptım. Bu uyuşturucuyla ilgili mücadelesinde Avrupa, Türkiye'yi her raporunda tebrik eder. Biz uyuşturucu için hem hedef ülkeyiz hem transit ülkeyiz. Arkadaşlarım getirebilirlerse göstereceğim, biz eroin rotasından... Biz eroinin üç rotasından birinde olmamıza rağmen Avrupa'nın yüzde 60, bazen 65-75, eroinini biz yakalarız. Şimdi size rakamlar vereceğim. Aynısı, yani doğal uyuşturucudur bu, bir de kimyevi, sentetik uyuşturucular var, o da Batı'dan gelir. Biz onun da içerisindeyiz.

BU OPERASYONDA HDP'DEN SEÇİLEN BİR MİLLETVEKİLİ DE İÇERİSİNDE: Bunu burada söylüyorum, bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi. İşimi yapamadığımı düşündüğüm an, bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Nedir Kolombiya işi. Geçen yıl bir kokain yakalanıyor. Yakalandığı tarih 10 Haziran, tweet atıyorlar, bu da Türkiye civarına gideceği iddia ediliyor. İftiracılar İzmir diyor ama bizim yaptığımız araştırma Ambarlı. Bu kokain olayıçıkar çıkmaz narkotik başkanı bana geliyor, hemen irtibat kurun dedim. Sen Said Sefa ve Cevheri Güven'in ağzıyla hareket edersen böyle düşersin. Mümkünse Kolombiya'ya gidin dedim, gidemediler. Şu an FETÖ'nün kucağında olmaya çalışan bir adam için Arjantin'e adam gönderdik. Şimdi burada, gidemediler. 25 Haziran'da Kolombiya bizim narkotikle toplantı yaptık. Biz avcı gibi peşindeyiz. Bunlar bize herhangi bir yazılı belge vermediler ama bize söyledikleri şu, bu operasyonu gerçekleştiren Balkan grubu. Peki, Kılıçdaroğlu 2020 tarihinde Balkanlar'da kimin olduğuna bakarsa... Veya arkadaşlarını göndersin biz ona gösterelim. Diyor ki Panama. O da yeni çıktı, tweetle. Geleceği yer neresi, Mersin. Panama neyi söylemiyor, Panama'daki mal nereye gelecek biliyor musunuz? İlk geleceği yer İtalya. Konteyner inecek, ilk İtalya'da kalacak, 3 günden sonra gelecek. Sanki Türkiye bu işleri koordine ediyormuş gibi değerlendiriyor. 25 Şubat'ta 13 ton kokain yakalandı. Nerede yakalandı? Hamburg'da. 6 ton kokain yakalandı, nerede? Antwerp'de. Şöyle mi diyeceğiz, Şansölye Merkel onun sahipleridir. Tam tersi. ‘Tebrik ediyoruz’ dendi. FETÖ'cülerin kayığına binen bir ana muhalefet genel başkanı olur mu ya? Kimin etkisinde kaldı? Şu Özgür Özel'in bir şeyi var, klibi. Sistemi ifade etmeye çalışıyorum. Bu operasyonda HDP'den seçilen bir milletvekili de içerisinde. Burada şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye uyuşturucuyla tarihinin en büyük mücadelesini ortaya koymaktadır. Bizim görevimiz dibine kadar gidip bu meselenin esas sahibini bulmak. Bulduğumuz zaman ilan ediyoruz, bulamadığımız zaman malı yakalamak. Bizim kadar dünyayla ortak çalışan bir ülke söz konusu değildir. Birçok ülkeyle birlikte çalıştık ve bize minnettarlar.

HER ŞEYİ KURGULAMIŞLAR VE HER ŞEYİ ORTAYA KOYMUŞLAR: (CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker'le bir temas kurdu mu? Görüşme yaptı mı? ‘Yeni videolar yayınlama, bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek, bunları kafaya takma’ dedi mi? Sedat Peker çektiği bir videoyu o gazeteciye yolladı mı? Aman bu videoyu yayınlama dedi mi, demedi mi" sorularını sorduğu videoyu izleterek), Türkiye, ana muhalefet partisi genel başkanının sistemine kadar oturmuş, onu speaker hale getirmiş bir operasyonla karşı karşıya. Ana muhalefet partisinin grup başkanvekili de çıkıyor, diyor ki, böyle bir kaset çıkıyor, bilginiz olsun. Her şeyi kurgulamışlar ve her şeyi ortaya koymuşlar.

TEK BİR GÜVENLİK MAKALESİ OKUMAMIŞ BİR ADAMIM: "Türkiye ne yapmış? Özellikle organize suç meselesinde. Devlet bununla mücadele etmedi mi, etti. FETÖ bu mücadeleyi kırmak için elinden gelen her şeyi ortaya koydu. Bunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz oldu, Türkiye'de ne oldu? 15 Temmuz'dan sonra sayın Cumhurbaşkanımız İçişleri Bakanlığı görevine getirdi bizi. Ben ömrümde tek bir güvenlik makalesi okumamış bir adamım. Ama hükümetin bir politikası var, ben onu biliyorum.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE ABİ GİBİ, BABA GİBİ DAVRANIYOR: Sayın Cumhurbaşkanımız bize abi gibi, baba gibi davranıyor. Ben 5,5-6 yıldır kabinedeyim, bazı arkadaşlarım çok doğal olarak dillendiriyorlar. 2-3 sene önce onun değerlendirildiğini biliyorum. Türkiye'de tecrübeli, bilgili bir cumhurbaşkanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız organize suç örgütlerine fırsat veremeyiz dedi. Bu olağanüstü halden istifade edip kanun hükmünde kararnameyle bunu çıkarıverdik. Bu bizi nereye götürdü? Türkiye'de, Ankara'da otopark mafyasının öldürdüğü insanların olduğunu biliyorsunuz değil mi? Kumrulardakiler söylesinler, arabalarını park edemiyorlardı. Yaklaşık şu an 348 operasyon gerçekleştirdik. 307 operasyon gerçekleştirdik, Ankara'da 30 çete çökerttik.

TÜRKİYE’Yİ MAFYA ORGANİZASYONU HALİNE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR: Nefes aldırmıyoruz organize suç örgütlerine. Nefes alırlarsa, şunu söyleyeyim, Türk töresinin lafıdır, bize gök girer, kızıl çıkar. Bir tehlikeyle daha karşı karşıya kaldık. Bir kişi çıkacak diyecek ki, toplam 4 tane soru önergesi verilmiş bana organize suç örgütleriyle ilgili. Şimdi, bir tehlikeyle daha karşı karşıyayız. Türkiye'yi aynı zamanda uluslararası ve bölgesel bir mafya organizasyonu haline getirmeye çalışıyorlar.

BURADA ULUSLARARASI BİR OPERASYON VAR:Çok basit söylüyorum, burada uluslararası bir operasyon var ve bu operasyon nasıl, hangi ayaklar tarafından yönetildiğini çok net bir şekilde ifade ettim. Devlet Süleyman Soylu'yla değildir, burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bu devlet suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir, adalete teslim eder. Bu bir operasyondur, bu operasyon devam ediyor. Hiç kimse merak etmesin, millet bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz.

HAYATIMDA EN NEFRET ETTİĞİM MAFYA TİPİÖRGÜTLENMELERDİR: Ben dava dilekçelerimde de ifade ettim, bir takım muamma işler var. Bunların hepsi, savcı beni çağıracak değil mi? Biz namusumuzu bu işle kazanmadık. İftiraların, yalanların ve bu konuda birtakım operasyonların karşısında kalabilirsiniz. Allah yakışan iftiradan korusun. Şimdi diyorlar ki şöyle oldu, böyle oldu. Ben söyledim, tekrar söylüyorum, hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Silmek, süpürmek ve bir daha bu ülkeye bunları musallat etmemek bizim namusumuzdur. Bu operasyonu yapan benim ya. Duran bir operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun bizatihi yöneticisi benim. Orada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Bana milletvekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. 2-3 ay teknik dinlemeye alınıyor, sonra operasyona dönüyor, her şey var, videolar tehditler. İzmir'de de var, İstanbul'da da var. İstanbul'u da aylar sonra operasyona döndüren benim. Başlangıcının bildirilmemesi de hatadır. Babamızın oğlu olsa, kim olursa olsun, bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapılarıüzerinden yapılanlara hayat hakkı tanımayız. Buralarda nasıl riskler alındığını, hangi adımlar atıldığını devletimizin kayıtları en güzel şekilde tutacaktır. Ben her şeyi takiple yükümlüyüm.

BENDEN 1,5 YIL ÖNCE KORUMA VERİLMİŞ, BENİM ZAMANIMDA DA ALINDI: Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda da alındı. Devlet dönem dönem koruma verir, bugün Kobani davasındakilerde de koruma var. Yargılananlarda. Yani neden? Bir maraza çıkmasın, provokasyonla karşı karşıya kalınmasın diye. Gazeteci bir yazı yazar, tehdit edilir. Bu konudaki en büyük müşterilerimiz de gazetecilerle hakimlerdir. Devlet o gün bir karar vermiş, verdiği kararda da onun da bir nedeni vardı. Bunun üzerinden Süleyman Soylu şöyle yaptı, böyle yaptı. Sokakta gezeceksiniz, hepiniz, benim böyle bir özgürlüğüm olmayacak. Bundan şikayetçi miyim, hayır. Karayılan, 3 ay önce, gelince göstereyim, ‘biz devlet adamlarının çocuklarına ve ailelerine saldırmayız’ diyor. Ama kararımızı değiştirdik bir kişi hariç, Süleyman Soylu. Çocuğumuz, ailemiz, her şeyimiz devletimize kurban, biz her sabah vedalaşarak çıkıyoruz. Bunları gözeterek yapıyoruz.

HANGİ SİYASETÇİYE AYDA 10 BİN DOLAR GÖNDERDİYSE HESABINI ONDAN SORSUN: Anlıyorum ki ben uzun zamandan beri organize suç örgütünün hedefindeyim… Temas etmiş, peki benimle temas edebilmiş mi hiç kimse. Edememiş. Hadi Bey'i Günaydın Gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım. Babamla ilgili söylenenleri de kabul etmem. Kimse onun yanına yaklaşamaz.

KİM KEKLEDİYSE HESABINI ONDAN SORSUN: Aracılık konusunda benim haberimin olması benim idam edilmem…Böyle bir şey olabilir mi. Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse hesabını ondan sorsun. Hangi siyasetçiye ayda 10 bin dolar gönderdiyse hesabını ondan sorsun.

ÖMÜR BOYU SİYASET YAPMAYACAĞIZ:Ömür boyu siyaset yapmayacağız. Biz demokrasi mücadelesi yaparak geldik. Şimdi bana özgürlük hikayeleri anlatanlar o özgürlük hikayelerinin nerelerinde var.

GÖSTERİN VİDEOYU BAKALIM NE YAPMIŞ: Ben kendimden sorumluyum. Savcının elini mi tutuyorum. Burada söylemiyorum, anlatacaklarım var. Bunun hesabı sorulacak. Öyle kalamaz. Biz namusumuzu yolda bulmadık. Biz tecavüzcü değiliz, uyuşturucu kullanmadık. Demirden korkan trene binmez. Yok kızıma şöyle yaptılar, böyle yaptılar. Gösterin videoyu bakalım ne yapmış. (Peker’in evinin polisler tarafından aranması sırasında çekilen görüntüler ekrana yansıtıldı) Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz. Bu kurguyla karşı karşıyayız. Bu kurguyu yapanların boğazından ilmek ilmek getirmezsek Allah bunun hesabını bizden sorar.

SÜLEYMAN GİDER AHMET GELİR MÜSAADE ETMEZ: Birinci ve ikinci videoyu izledim. Hedefin Türk devleti olduğu konusunda siz de bakarsanız görürsünüz. İftira, namussuzluk, alçaklık bütün bunları gördüm. Bu iş bitmeli Türkiye'de. Türkiye'nin üzerinden yıllarca, birilerin himayesinde psikolojik, gayri nizami harp yürütenlerin himayesinde yıllarca kollanmış kişilere müsaade etmeyeceğiz. Süleyman gider Ahmet gelir müsaade etmez. Anadolu'nun sahibi Allah'tır. Kimse şüphe etmesin...

RESMİ GAZETE'DE GECE SAAT 2'DE, 3'DE ÇIKACAK BİR HABERLE BİTER: Ben İçişleri Bakanı olarak benim görevim nerede biter? Eskiden parlamenter sistemde ikili kararname ile, bu zamanda Resmi Gazete'de gece saat 2'de, 3'de çıkacak bir haberle biter. Ana muhalefet partisinin adamlarıçok endişelenmesin. Dava başladı, kendim de gideceğim, anlatacağım da. Ben çok davaların adamı oldum. Demokrat Parti zamanında 215 dava geldi bana. Biz Demokrat Parti kongrelerine kimlerle gittiğimi iyi bilirim. Demokrat Parti'de bu şekilde adamı içeri sokmazlar. Orayı gazino zannettiler.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZLA BU KONUDA GÖRÜŞMEDİM: Buraya gelirken mamalarla beslenerek gelmedik biz, yumruk yiyerek geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuda görüşmedim. Bu konuyla Cumhurbaşkanımızı meşgul etmeyi hicap ederim. Bana diyorlar ki, "bu konuyu ağzına alma'. Niye anlatmayayım. Siyasete malzeme olmuş bir mesele bu. Biz millete açık insanlarız. Milletin emanetini tasarruf ediyorsunuz. Sizinle alakalı bir şey söylendiği zaman "aman boşver, ne alakası var" diyemezsiniz. Benim Bakanlığım sabahtan akşama kadar kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapar.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.