EPDK, ÜRETİM TESİSLERİNDE TÜKETİM OLMAMASI HALİNDE ÜRETİLEN ENERJİYİ BEDELSİZ KATKI OLARAK DİKKATE ALACAK

EPDK, ÜRETİM TESİSLERİNDE TÜKETİM OLMAMASI HALİNDE ÜRETİLEN ENERJİYİ BEDELSİZ KATKI OLARAK DİKKATE ALACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisi veya tesislerinde mücbir sebep halleri hariç elektrik tüketimi olmaması...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisi veya tesislerinde mücbir sebep halleri hariç elektrik tüketimi olmaması halinde, üretilen enerjinin tedarik şirketi tarafından bedelsiz katkı olarak dikkate alınacağına dair düzenleme yaptı. 

EPDK, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 28. maddesinin 9. fıkrasını yeniden düzenledi. Resmi Gazete’de bugün yayınlanan düzenleme şöyle:

“2/5/2019 tarihli ve 30772 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 28’inci maddesinin dokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

(9) Kabulü tamamlanarak işletmeye alınan üretim tesislerine ilişkin olarak; üretim tesisi ile ilişkilendirilen tüketim tesisi veya tesislerinde mücbir sebep halleri hariç elektrik tüketimi olmaması halinde, ilgili aya ilişkin üretilen enerjinin görevli tedarik şirketi tarafından üretilerek sisteme verilmiş olduğu kabul edilerek bu enerji ile ilgili olarak, piyasa işletmecisi ve görevli tedarik şirketi tarafından herhangi bir ödeme yapılmaz ve bu kapsamda sisteme verilen enerji, YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak dikkate alınır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.