ERDOĞAN'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI: "GİRERİZ, GİRDİĞİMİZ GİBİ DE ÇIKARIZ... BU İŞ DE BÖYLECE BİTMİŞTİR"

ERDOĞAN'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI: "GİRERİZ, GİRDİĞİMİZ GİBİ DE ÇIKARIZ... BU İŞ DE BÖYLECE BİTMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çıkılamayacağı yönündeki eleştirilerine "Muhalefet bu işleri bilmiyor....

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çıkılamayacağı yönündeki eleştirilerine "Muhalefet bu işleri bilmiyor. Biz kararımızı verdik, gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse bunun ne önünü ne arkasını araştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik. Bu iş de böylece bitmiştir" yanıtını verdi. 

Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, burada muhalefetin sadece Cumhurbaşkanı’nın tek imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılamayacağı yönündeki eleştirilerini yanıtladı. Erdoğan, aldığı kararın Avrupa Konseyi'ne bildirildiğini de belirterek, şöyle konuştu:

"BU İŞ BÖYLECE BİTMİŞTİR"

"Meclis’in alacağı bir karar değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse böyle bir ifadeyi de lafı da yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığının attığı adım yasaldır. Bu attığı adımlar da yoluna devam edecektir. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır, üstünde midir bunları konuşmak sadece havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz, bu kararımızı aldık, 3 ay içerisinde de bununla ilgili kararını onlar da (Avrupa Konseyi) açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız, olay bu kadar basit. Biz kararımızı verdik, gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse bunun ne önünü ne arkasını araştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik. Bu iş de böylece bitmiştir."

"TEMENNİ EDERİZ Kİ MAYIS HAZİRAN GİBİ BU İŞ TAMAMLANSIN"

Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın mayıs ayı sonuna kadar 100 milyon doz aşı geleceği şeklindeki açıklamasına ilişkin de Çin ile aşı anlaşması yapıldığını ifade ederek, "Temenni ederiz ki mayıs haziran gibi bu iş tamamlansın" dedi. Erdoğan, yerli aşıçalışmalarının da devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu süreç ne getirir götürür onu da tam bilemiyoruz. Temenni ederiz ki mayıs haziran gibi bu iş tamamlansın. Yaz mevsimine de huzurlu bir şekilde girmiş olalım. Çin’den aldığımız aşıların dışında dün de Çin Dışişleri Bakanı da bu konuyu etraflıca konuştum, Çin ile yaptığımız ilk anlaşma 100 milyon faz aşıydı. İlk etabı 50 milyon fazdı. 50 milyon faz aşı henüz bize ulaşmış değil. Şubat sonu itibariyle bize ulaşacaktı. Dün kendilerine bunu tekrar hatırlattım, ‘Bu 50 milyon faz aşıyı biz sizden süratle bekliyoruz, sözleşmemiz bu istikametteydi’ dedim. ‘Ben bunu çok daha yakından takip edeceğim’ dedi. ‘Bu yetmez 100 milyon anlaşmamız var, Nisan sonu itibariyle’ dedim. ‘Bunları konuşacağım, size bildireceğim’ dedi. Bu arada 1 milyon 400 bin Almanya’dan BioNTECH aşısı da elimize ulaştı. Tamamı 10 milyon itibariyle elimize ulaşacak. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya’dan aşı gelmesi bizi rahatlatacak. Aşıyı insanımız için en tesirli kaynak olarak görüyoruz. Bir de ilaç çalışmaları devam ediyor. Yerli olarak aşıçalışmamız devam ederken ilaç çalışmamız da devam ediyor."

"TAHRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Rum kesimi Limasol kenti yakınlarındaki Episkopi Köy Camisi'ne düzenlenen saldırının AB Zirvesi dönemine denk gelmesini "tahrik" olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

"Bu tür şeyler bizim orada yeni alıştığımız şeyler değil. Güney Kıbrıs, Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar. AB’deki zirve döneminde bunun yapılması tahrikten başka bir şey değildir."

"YASAL DÜZENLEME DEĞİL, YÖNETMELİK"

Askeri Okullar Yönetmenliği'ndeki irticai faaliyetlerin terörle iltisaklı ve irtibatlı olarak değiştirilmesinin muhalefet tarafından eleştirilmesi hakkında da konuşan Erdoğan, bu tür kararların ülke veya ordunun huzuru için alındığını belirtti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet başka bir olay, terörle iltisaklı ve irtibatlı başka bir olay. Bu bir yasal düzenleme değil, yönetmeliktir. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veya ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle alınmış bir karardır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.