Ergin Talay Koşusu'nda kazanan Blue Sunset oldu

Ergin Talay Koşusu'nda kazanan Blue Sunset oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış 1400 metre mesafe çim pistte düzenlendi.

2024 yılı Ergin Talay Koşusu'nda jokeyi Ayhan Kurşun ile start alan, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu Blue Sunset (Air Vice Marshal - Visarino / Kitten's Joy) galibiyete uzanan safkan oldu. Moz. Org. San. Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Hakan Yüzbaşı'nın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tayın bu galibiyeti toplamda 8. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Tamamı erkek 5 tayın boy gösterdiği mücadelenin ikincisi Al Tan olurken, Festival Fever üçüncü, Ice Bear dördüncü, Myboytomo da beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Blue Sunset için bitiriş derecesi 1.21.30 olurken, farklar 4 Boy - 2,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nimet Arif Kurtel'e kupasını Asli Üyemiz Can N. Güven verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ve Asli Üyemiz Zekeriya Ahsen Kurum ile davetliler de katıldı.
 

                               ERGİN TALAY

1939 yılında İstanbul'da doğan Ergin Talay, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. Uzun yıllar Türk yarışçılığına ve yetiştiriciliğine hizmetlerde bulunan Talay, 1981-1982 yıllarında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1988 yılında aramızdan ayrılan Ergin Talay'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

mayh7xpizlysjetwf45tljb2.jpg

mdrd5bvIqfymwgu1le6iafxt.jpg

s4yo6qrlgbeyfgutzvaxwhe1.jpg

9cumrbq2o6txd8hetdbfujsh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.