Esenyurt Belediyesi Olası Afetlere Hazırlanıyor

Esenyurt Belediyesi Olası Afetlere Hazırlanıyor

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), olası bir afetdurumuna karşı hazırlıklı olmak amacıyla rutin kontrol çalışmalarına hızkesmeden devam ediyor. Yapılan kontrol çalışmalarında belediyeye ait aramakurtarma araçlarında ve afet istasyon konteynerlerinde (AFİS) bulunanmalzemelerin bakımı ve yenilenmesi sağlanırken ilçe genelindeki afet toplanmaalanları da gezilerek yapılması gerekenler tespit ediliyor.

Yaşanabilecek herhangi bir afet durumuna karşı hazırlıklı olmakiçin tüm özveri ve hassasiyetiyle çalışmalarına devam eden Esenyurt BelediyesiArama Kurtarma Ekibi (ESAK), Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’intalimatlarıyla birlikte malzeme kontrol çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. EsenyurtBelediyesine ait 2 adet tam donanımlı arama kurtarma aracında ve ilçenin 7 ayrıafet toplanma noktasındaki afet istasyon konteynerinde (AFİS) bulunan sağlıkmalzemeleri belli periyodlarla yenilenirken, acil müdahale malzemelerinin dekontrolü ve bakımı yapılıyor. Ekipler ayrıca düzenli olarak afet toplanmaalanlarını gezerek eksikler ve yapılması gerekenler hakkında tespit çalışmalarınısürdürüyor.

“BaşkanımızTalimat Verdi, 7/24 Hazırız”

Yapılan envanter kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren EsenyurtBelediyesi Arama Kurtarma Amiri Zekeriya Coşkun, “Belediye Başkanımız SayınProf. Dr. Ahmet Özer, bu konuda hassas davranarak ilk geldiği günden beri bize‘hazırlıklı olun’ talimatı verdi. Biz de envanterimizde bulunan 2 adet tamteşekküllü arama kurtarma aracımızın ve ilçe genelinde bulunan 7 adet AFİSkonteynerimizin bakım ve onarımını belirli periyotlarla yapıyoruz. Çünkü Hataydepreminde bunların ne kadar önemli olduğunu deneyimledik. Çalışmalardakullanılan tüm malzemelerin ve araç gereçlerin hazır olması gerekiyor. Bugün dehaftalık bakımlarımız kapsamında tam teşekküllü arama kurtarma araçlarımızıniçinde bulunan hiltiler, jeneratörler ve kesme makinaları gibi malzemelerinbakım ve onarımını yaptık. AFİS konteynerlerinin içinde bulunan jeneratörlerinkontrolünü sağladık, sağlık çantalarındaki tarihi geçmeye yakın ürünleriyenileriyle güncelledik, araçların benzinlerini doldurduk. Her şey şu ançalışır durumda, hazır durumdayız. Ekibimizle haftalık ve aylık olarak toplanıpeğitimlerimizi de gerçekleştiriyoruz. Ekibimizle ve araçlarımızla beraber yaşanacakbir afete karşı 7/24 hazır bulunmaktayız” dedi. 

qklgoxvuoabpjznrckhtw1m4.jpg

buicpjvfcrkezs291kjwv6m7.jpg

bmckfnjbgsrtj0Iqiwyghorm.jpg

uhu6avxzry5zsjpbekxlwwgk.jpg

owpjrmr7hpnsln25zvblgoxm.jpg

0ndbIsjmo9afkp75h43epjmq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.