Esenyurt Belediyesi Yaz Dönemi Atölye Eğitimleri Başladı

Esenyurt Belediyesi Yaz Dönemi Atölye Eğitimleri Başladı

Çocukları bilim ve sanatayönlendirmek amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Belediyesi ÇocukÜniversitesi’nde yaz dönemi eğitimleri başladı. 3 farklı dalda 5 hafta sürecekeğitimlerde çocuklar hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak atölyeprogramını tamamlayacak.

 

Türkiye’de model olarakgösterilen Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin eğitimleri hız kesmeden devamediyor. 2011-2017 yılları arasında doğan çocukları kapsayan yaz dönemi eğitimprogramında uzay bilimleri, yaşayan matematik, İngilizce gibi dersler yeralıyor. Alanında uzman öğretmenlerin verdiği eğitimlerde teorik bilgilerin yanısıra deneyler de yapılarak öğrenmede kalıcılık amaçlanıyor. Açılan atölyelerlesevdikleri alanlara yönelik dersleri seçen çocuklar hem eğlenceli vakitgeçiriyor hem de öğreniyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’inöncülüğünde üniversitelerle imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde verileneğitimlerle çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkı sunuluyor.

“Hem EğlenceliVakit Geçiriyorlar Hem de Öğreniyorlar”

Çocuk Üniversitesinde matematik dersi öğretmeni olarak eğitimveren Demet Yavuz, Esenyurtlu çocukların her zaman yanında olacaklarını ifadeederek şunları söyledi: “Üniversitemizde çocuklarla beraber hem eğlenerek hemde öğrenerek verimli çalışmalar yapıyoruz. Yaz dönemi eğitimlerini de buşekilde tamamlayacağız. Burada amacımız çeşitli aktiviteler yaparak derslerimizieğlenceli hale getirip, çocuklarımızın öğrenmelerinde kalıcılık sağlamak. Ayrıcabazı çocukların matematik dersine olan ön yargılarını da ortadan kaldırmışoluyoruz.” dedi.

 

“Çocuklar MutluOlarak, Severek Geliyorlar”

Üniversitedeki atölyelere çocuğunu getiren anne Ebru Arlı iseeğitime sunduğu katkı nedeniyle Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkür ederek;

“Bu derslere çocuklar eğlenerek, mutlu olarak ve severekgeliyorlar. Çeşitli konular hakkında bilgi sahibi olup, yeni şeyler öğrenmişoluyorlar. Yeni başlayan yaz programı nedeniyle hem çocuklar hem bizler çokheyecanlıyız. Umarım bu dersler devam edecek, bizler de mümkün oldukça katılımsağlayacağız.” dedi.

 

 “Çok Mutluyum”

Çocuk Üniversitesi’ndeki derslere düzenli olarak katılım sağlayan AlyaZümra Çıl ise; “Bu gün İngilizce dersi vardı. Derste aile konusunu işledik.Ders çok eğlenceliydi. Öğretmenimin anlattığı konuları evde tekrar etmek içinnotlar aldım. Öğretmenimiz bize sorular sordu, biz de o sorulara İngilizceolarak cevaplar verdik. Çok mutluyum, umarım bu dersler her zaman devam eder.” dedi.

lfm39hynaueebogrjhxu7kpw.jpg

egs6zqphvdhm8l7gczor9uac.jpg

puuqpnaIf7o10r5vowfdl8zw.jpg

eu73rz5gghbIakvpx4ofww6t.jpg

et4cz9xrufod6cjeswlnvm0h.jpg

7lnzrqtetxIxmnokcuaif4a8.jpg

5uptasdycx031v2jfcioqkeg.jpg

62xeopqzge0dbgzs7Irhlkqm.jpg

rytqucysnp0ozv8wxmme4kj2.jpg

f8pnawmfznvrkecku9q63yxc.jpg

vay6mnje9trzfscoqb8nokub.jpg

e7fzvsqcm04jIrt3i5ovwenx.jpg

b2qlscgsnu014bttrhak93ml.jpg

hmwxhvjystfxnbp9tgclvump.jpg

86rsjwfaf0xyegljdvmhl2en.jpg

mk5dczveerzwmq08uulwji1d.jpg

5mfgxnuoihcrxIds3qg8yvjm.jpg

esxknwycvkiqpybd1j9nf5zh.jpg

julakn8ocs9ni3jgh6qt5Ivu.jpg

ohq2bnadifsxbsk5pkgt3rpo.jpg

bdv8cek0syfrcn34h6mltzbe.jpg

jufw2xzvvooiwmbIksg86bnr.jpg

xlxv2y37egrdbflahybk5ujk.jpg

ctqczdmxhg10tlbfIap3sxmg.jpg

5ayamimwzrwphe0v9xkgpxot.jpg

zI8pfbk3j0v7ftxsux92pers.jpg

cnne3zqeosvugr8ppsxhmhlj.jpg

bt035u18r7vpax42fmonedls.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.