Esenyurt’ta Afetlere Hazırlık Başladı

Esenyurt’ta Afetlere Hazırlık Başladı

ESENYURT’TA AFETLERE HAZIRLIK BAŞLADI

*Mahalle Afet Gönüllüleri, doğal afetlerde temelarama kurtarma çalışmalarını yapabilecek.

Önceki yönetimler döneminde afetkonusunda herhangi bir hazırlığı olmayan Esenyurt Belediyesi’nin çalışmalarıbaşladı. Meclis görüşmelerinde afetlerde kullanılacak araç ve gereç alımıAKP-MHP oylarıyla reddedilmişti. Afetlerde kullanım için hayati öneme sahipmalzemeleri muhakkak alacaklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’un talimatıyla ‘Mahalle Afet Gönüllüleri’ projesi başladı. Projekapsamında her mahallede 30 kişilik bir ekip oluşturularak, arama ve kurtarma eğitimiverilecek.

Esenyurt Belediyesi Sivil Savunma Amirliği’ninhayata geçirdiği, Mahalle Afet Gönüllüleri projesinin başvuruları başladı. İlçedeki43 mahalleden gönüllülerin yer alacağı projede, 30 kişilik gruplaroluşturularak, AFAD eğitmenleri eşliğinde arama ve kurtarma eğitimi verilecek. Olasıbir afet anında ve sonrasında hayat kurtaracak proje için mahallelerde gönüllütespitleri yapılıyor. 18 yaş ve üzeri vatandaşların başvuru yapabildiği projedeverilen eğitimle, doğal afetlerde profesyonel arama kurtarma ekipleri alanaulaşana kadar, gönüllüler temel arama kurtarma çalışmalarını yapabilecek.

“AMACIMIZ TÜM DOĞAL AFETLERE KARŞI HAZIROLMAK”

Esenyurt’ta meydana gelebilecek tümdoğal afetlere karşı hazırlık yaptıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi SivilSavunma Amiri Özgür Subaşı, “Amacımız başta deprem olmak üzere meydanagelebilecek tüm doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak. Belediye bünyesinde, 23kişilik profesyonel arama kurtarma ekibimiz mevcut. Doğal afetlerle mücadeleetmek için belediyemizin tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.Projelerimizden biri Mahalle Afet Gönüllüleri projesidir. Her mahallemizdegönüllülerden oluşan bir arama kurtarma ekibi oluşturarak, gerekli eğitimlerivermeyi amaçlıyoruz” dedi.

HER MAHALLEDE 30 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİOLUŞTURULACAK

İlçedeki 43 mahallede, 30 kişilik gruplarhalinde arama kurtarma ekibi oluşturacaklarını ifade eden Subaşı, “Önceliklemahallelerimizde gönüllülerin tespitini yapacağız. Daha sonra, AFAD tarafındanyetkilendirilen eğitmenlerimiz aracılığıyla gönüllülerimize temel afet bilincive temel arama kurtarma eğitimi vereceğiz. Afet gönüllülerimiz eğitimlerinitamamladıktan sonra olası bir afette profesyonel arama kurtarma ekipleri alanaulaşana kadar temel arama kurtarma işlemi yapabilecekler. Ayrıca mahallegönüllülerimizin ayrı bir frekans üzerinden kullanabilmesi için telsiz sistemi kurduk”diye konuştu.

Mahalle gönüllüsü olmak isteyenvatandaşlar, Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki Sivil Savunma Amirliği’nin, 0212 62056 56 numaralı telefonunu arayarak veya zabitamudurlugu@esenyurt.bel.tr adresinden mail yoluyla başvurudabulunabilir.

daplqimvew9ownqz25p3c0cr.jpg

f7ukghyntoh695vujlbt8af4.jpg

fnwfuzhesgxv4t0zaiobrxjw.jpg

tejIccf1hh5ykbiuklodzvzf.jpg

gsfchavxamiuexhppwI5sj7l.jpg

gfdwt6lkp71sxb3tgbxjceef.jpg

75rzgsyd3ztodkjeq1k0tfn2.jpg

frshl0ynavoj3pdkk47wfmr1.jpg

e04bfjvpstf758zjyo1bm9ad.jpg

flso7etspaxkj16umcrhg4aq.jpg

I053mvzgb6xdrum48q1hjelq.jpg

yl2igydlerkakc03ndcojsjb.jpg

0qwojxiyhv1j2ngskrc4tcr9.jpg

tf2qiwfkxvbz5znvcetnakcs.jpg

7kxbd9borasjnfyei4zlmthq.jpg

myktr4ixjyospx8n1m7nzgod.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.