Esenyurt’ta Çevre Konulu Panel Düzenlendi

Esenyurt’ta Çevre Konulu Panel Düzenlendi

BaşkanÖzer: Çevre Bilinci Oluşturmalıyız

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 5 Haziran DünyaÇevre Günü’nde farkındalık oluşturmak, sıfır atık ve iklim değişikliğikonularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Çevre Paneli’ne katıldı. Alanındauzman akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı panelde, sanayileşmenin çevrekirliliğini de beraberinde getirdiğini belirten Başkan Özer, gelecek nesillereyaşanılabilir bir dünya bırakmak için halkta çevre bilinci oluşturulmasıgerektiğine dikkat çekti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Esenyurt Şehit Erol OlçokKültür Merkezi’nde düzenlenen Çevre Paneli’nde; sıfır atık, iklim değişikliği,ambalaj atıklarının geri dönüşümü, karbon ayak izi ve sürdürülebilirlikkonuları tüm detaylarıyla ele alındı. Moderatörlüğünü Eski Kültür Bakanı ErcanKarakaş’ın yaptığı programa konuşmacı olarak Arel Üniversitesi İİBF İşletmeBölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdemir, Mimar Sinan Güzel SanatlarÜniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Aslan, ArelÜniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan,Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı, Doç. Dr. SinanCansız, İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Doktora Araştırmacısı Melike Akkayave İGEDDER İstişare Kurulu Üyesi Elif Güray Kayaduman katıldı. Çevre bilincioluşturmak amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer tarafındandüzenlenen programda ayrıca olası İstanbul depremi ve çevreye etkileri de tartışılarakbu konuda yapılacak çalışmalar belirlendi. Program sonunda çocuklara hem çevrefarkındalığı oluşturmak hem de geri dönüşüm konusunda düşünme ve üretmebiçimlerini öğretmek amacıyla “Ben Çöp Değilim” tiyatro oyunu sergilendi.

“SanayileşmeyleBirlikte Dünya Kirlendi”

Panelde yaptığı konuşmada sanayileşmenin çevre kirliliğini deberaberinde getirdiğini söyleyen Başkan Özer, “Asıl konumuz, insanın doğayakarşı yürüttüğü mücadele. Bu mücadele de aletleri ortaya çıkardı, aletler desanayinin ortaya çıkmasına yol açtı. Biz iyi bir şey yaptığımızı sanıyoruz amasanayileşmeyle beraber yavaş yavaş gemi batmaya başladı. Dünya kirlendi, çevrezarar gördü. Bu hızla gidersek iki kuşak sonrası bu sorunların en büyüktedirginliğini yaşayacak. Birleşmiş Milletler bu sorunları görerek bir çevrebilinci oluşturalım dedi. İşte çevre bilinci, çevreyle ilgili çalışmalar ondansonra başladı. Fakat bugün çalışmalara başlasak 30 sene sonra ancak faydasınıgörebiliriz” dedi.

“Bir BelediyeninEn Önemli İşi Halkın Sağlığı ve Temizliğidir”

Esenyurt’taçevre sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özerşunları ekledi: “Göreve geldiğim zaman en çok karşı karşıya kaldığımız sorunçöp dağlarıydı. Esenyurt’ta bir buçuk milyon insan yaşıyor. Çalışmaarkadaşlarıma halkın sağlığı her şeyin üstünde dedim. Bizde gereken bütünönlemleri aldık. Şimdi o çöp dağları yok. Şehri temiz hale getirdik. Birbelediyenin en önemli işi halkın sağlığı ve temizliğidir. Sonra yol, sonra parkve bahçeler gelir. Şimdi bunu yapmaya çalıştık. Dünya Çevre Günü’ndeyaratılacak en büyük farkındalık temiz bir Esenyurt’tur. Bunu hayata geçirmekiçin çalışıyoruz.” 

omwbsvz1tcijrl5y8jy6aheu.jpg

9qlku1h0dtvbwuxf2lbIacpi.jpg

u7x0m6qtw4h1vtekpdixkep5.jpg

htmb3z0rvsgunijsghq6jqcw.jpg

jr50aet42mlyfvocplvo9r3q.jpg

shdyt1h8axoynejzp5clgwfn.jpg

7lcotjvd4ezI5b3xhmfmbg8i.jpg

zgkuysamdwjvs58qnxhp6bey.jpg

9pkzhenv0dhmI2dbfre1ti3y.jpg

49mbnzak1oxnqtylpjs5wkhu.jpg

m3zkqig2Ijn5eetj8gfyo9p6.jpg

pcmy4wquyglfnds2c7gdbk36.jpg

t6dya7te4bowzrkchsmbf2ja.jpg

8tmzhwpvbmekjlkxtc1ru2zc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.