Esenyurt’ta Dünya Habitat Günü Paneli Düzenlendi…

Esenyurt’ta Dünya Habitat Günü Paneli Düzenlendi…

Başkan Özer: “El BirliğiyleEsenyurt’u Daha İyi Bir Geleceğe Taşıyacağız…”

Esenyurt’ta Dünya Habitat Günü panelidüzenledi. Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,Esenyurt’un kozmopolit yapısına dikkat çekerek sosyal belediyecilik anlayışıile her kesimden insanın hak ettiği hizmeti alması için çalıştıklarını söyledi.

EsenyurtBelediyesi, Dünya Habitat Günü dolayısıyla "Daha İyi Bir Gelecek İnşaEtmede Gençler ve Rolleri" başlıklı bir panel düzenledi. Nazım HikmetKültür Merkezi'nde gerçekleşen panele Avcılar Belediye Başkanı Utku CanerÇaykara, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi ve Avrupa Konseyi Yerel ve BölgeselYönetimler Kongresi Üyesi Zana Gümüş, Prof. Dr. Şükrü Aslan ve Prof. Dr. RuşenKeleş katıldı. Programda söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, Esenyurt’un demografik yapısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Dahaiyi bir gelecek planlamada gençlerin rollerine yönelik önemli tespitlerdebulunulan panele vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Programın sonunda, BaşkanAhmet Özer, konuklara teşekkür ederek, Esenyurt Belediyesi kadın kursiyerlerinel emeği ürünleri ile çiçek takdiminde bulundu.

Bu etkinlik,Esenyurt Belediyesinin sosyal ve kültürel alanlarda gençlere verdiği önemi birkez daha vurgulamış oldu.

Özer: “HabitatGününü Kutluyoruz”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, habitat konusunu Esenyurt'un demografik yapısıyla bağdaştırdı ve şuifadeleri kaydetti; “Davetimize icabet ederek bu önemli programa katıldığınıziçin hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün, hep birlikte Habitat Günü’nü kutluyoruz. Alanlarında uzmanhocalarımız ve dostlarımız, bu özel gün dolayısıyla sizlerle değerlidüşüncelerini ve bilgilerini paylaşacaklar. İzninizle ben de Esenyurt adınasizlerle birkaç bilgi ve düşüncemi paylaşmak istiyorum. Habitat kavramıdenilince ilk akla gelen şey, yaşam alanı yani barınma alanıdır. Barınmadediğimizde ise kentleşme ve şehircilik ön plana çıkar. Kentleşme ve şehircilikdenilince de akla gelen ilk kurumlar belediyelerdir. Bu nedenle, habitat vekentleşme konuları doğrudan bizi ilgilendiren, yönetim sorumluluğumuzu vevizyonumuzu şekillendiren alanlardır. Peki, nedir bu habitat? Habitat,Birleşmiş Milletler himayesinde 20 yılda bir düzenlenen ve dünyanın kentleşmesüreçlerine odaklanan uluslararası bir toplantıdır. Ancak burada bir noktayadikkat çekmek istiyorum. Çevre ve şehir sorunları gibi konular için 20 yılbeklemek, bana göre çok uzun bir süre. İklim değişikliği ve bazı küreselsorunlar için bu süre uygun olabilir, ancak kentsel sorunlarımız acil çözümbeklemektedir.

"TürkiyeKentleşemedi"

Türkiye'nin kentleşme konusunda gerektiği gibiilerleme sağlamadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Özer; "Habitattoplantılarının ilki 1976 yılında Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlendi.Burada alınan karar, dünya nüfusunun hızla şehirleştiği ve yaşanan sorunlarınhükümetler tarafından çözülmesi gerektiği yönündeydi. Ancak 1996’da İstanbul’dadüzenlenen Habitat II toplantısında farklı bir anlayış gelişti. Hükümetlerintek başına bu sorunları çözemeyeceği, yerel yönetimlerin ve sivil toplumun dabu süreçte önemli roller üstlenmesi gerektiği vurgulandı. Ben de İstanbul’dakiHabitat II toplantısına GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olarakkatıldım. Genç bir yönetici olarak, o dönemde de bu meseleler üzerine çalıştımve görüşlerimi sundum. Ancak ne yazık ki, o günden bugüne Türkiye’de kentleşmekonusunda yeterince ilerleme kaydedilemediğini görüyorum.”

“Barınma Hakkı İnsan Hakkıdır”

Esenyurt’taki kaynakların sürdürülebilmesiaçısından gece gündüz demeden çalıştıkları ifade eden Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Özer şunları da ekledi; “Bugünkü toplantımızda ise üzerinde durmamızgereken üç önemli kavram var: sürdürülebilirlik, yaşanabilirlik vekapsayıcılık. Bir belediye yönetiminin bu üç kavramı başarıyla hayatageçirebilmesi, o belediyenin başarısının temel göstergelerinden biridir.Sürdürülebilirlik, kaynaklarımızı gelecek nesillere de aktarabilmek adına doğrukullanmak anlamına gelir. Örneğin toprak ve su, en kıymetli kaynaklarımızdır vebunları gelecek kuşaklar için korumalıyız. Esenyurt bu konuda önemli bir örnekteşkil etmektedir. Toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği, kentimizingeleceği için kritik öneme sahiptir. Yaşanabilirlik ise bir kentte sadecebarınma imkânı sunmanın yeterli olmadığını, kentsel altyapı ve hizmetlerin dekaliteli bir şekilde sunulması gerektiğini ifade eder. Yaşanabilir bir kent,insanlara sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir yaşam sunmalıdır. Barınma hakkı, birinsan hakkıdır ve bu hakkı ihya etmek için yerel yönetimlerin adil ve eşithizmet sunması gerekmektedir.”

“Barış veKardeşliği Güçlendirmek Adına Çalışıyoruz”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile her kesimdeninsana ulaşmayı temel hedef olarak belirlediklerini açıklayan Başkan Özer konuşmasınışu sözlerle noktaladı:  “Kapsayıcılık,bir kentin tüm kesimlerine eşit hizmet sunulması anlamına gelir. Esenyurt, yüzbir ülkeden insanın bir arada yaşadığı, çok kültürlü bir yapıya sahiptir.Bizler, bu zengin kültürel yapıyı bir arada tutarak, kentimizde barış vekardeşliği güçlendirmek adına çalışıyoruz. Esenyurt’ta sosyal belediyecilikanlayışı ile her kesimden insanın hak ettiği hizmeti almasını sağlıyoruz.Kentleşmenin önemli bir ayağı da idari altyapıdır. Esenyurt gibi büyük vedinamik bir ilçede hâlâ bir adliye binası ya da ticaret odasının olmaması,kentleşme sürecinin tamamlanmamış olduğunun bir göstergesidir. Bu eksikliklerigidermek için çalışıyoruz ve sizlerin de desteğiyle Esenyurt’u 21. yüzyılahazırlıyoruz. Sonuç olarak, Esenyurt’un sorunlarını çözmek; burayı daha yaşanabilir,sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kent haline getirmek için var gücümüzleçalışıyoruz. Bu süreçte sizlerin de desteği bizim için çok kıymetli. Hepbirlikte, el birliğiyle Esenyurt’u daha iyi bir geleceğe taşıyacağımızainanıyorum.”


yf8qdbhvhollzxtcbe61goqz.jpg

oyyddezxm40Igcfluu5jh6tr.jpg

zyhcrmnlwdfaayvhv1mkuxcq.jpg

qbs0z8dflxask4ivy2r7yc3j.jpg

qwcyhszf0n8ljgfetmnx9Ipb.jpg

2osrrjvlpmpmxxoeubvy0s74.jpg

mlw2obmIeru6jsh9ups1vynz.jpg

cd43vco0rgzzu7pwboehwrjb.jpg

0deepmlx5qbttgjrscoy9bif.jpg

vuscoerfxwnIepfj4pokxdyc.jpg

mxI4prlvszcdotnygijsfjf5.jpg

eqjk3bsptzryns7hncc5Itow.jpg

ljtbf6rfhlwbxhaxmmq54nIq.jpg

fy5rI2cfkhapyr6nxvngh9dz.jpg

lf7fauzowdrtnbpyvej0uctg.jpg

a6h5vgsp1jmro0wztkfgqzyq.jpg

ocpjcs5e9gxhlfojtfnsmwym.jpg

dlzcidh0xyve6ojswyrufafp.jpg

t62fv0bahvm9rIdsqyesd73w.jpg

hgyd8r2ca7cgnpftxw3Iuhz6.jpg

i2qpf8flovc5unz1tj4bIaso.jpg

epfjkb2hvi0smn14udrps7rt.jpg

8gr1y9emjl4n53lwqxvnxt72.jpg

zhtuumnqv3frca82gqx5i7dk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.