Esenyurt’ta Kardeşlik Türküleri Yükseldi: Başkan Özer ve Karabat’tan

Esenyurt’ta Kardeşlik Türküleri Yükseldi: Başkan Özer ve Karabat’tan "Batmane" Düeti

Esenyurt Kardeş KültürlerFestivali’nin ikinci gününde Güneydoğu Anadolu gecesi düzenlendi. Gecede ünlüsanatçı Tara Mamedova, Esenyurt’ta ilk kez sahne aldı. Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’ın‘Batmane’ türküsünü birlikte seslendirdiği anlar festivale damgasını vurdu.

Esenyurt’ta düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, ikinci günündetüm coşkusuyla devam ediyor. Esenyurt Belediyesinin, İl Dernekler Birliği’ylebirlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği festivalde, Güneydoğu Anadolugecesi düzenlendi. Güneydoğu’nun güzelliklerini konu alan tanıtım filmi ve halkoyunları gösterisinin ardından Kürt müziğinin önemli seslerinden Tara Mamedovasahne alarak şarkılarıyla Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı. EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ile CHP Genel Başkan Yardımcısı veİstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın da vatandaşlarla bir araya geldiğifestivalde kurulan yöresel kültürler ve yemek stantlarına ilgi yoğundu.

KardeşlikHalaylarında Buluştular

Festivalde sanatçı Tara’nın söylediği türküler eşliğinde kardeşlikhalayında buluşan Başkan Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Karabat, birlikte düetyaptı. İkili, sahnede kol kola ‘Batmane’ türküsünü seslendirdi, dostluk vekardeşlik mesajı verdi.

‘TaraŞarkılarını Gönülden Söylüyor’

Festivale ev sahipliği yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, sanatçı Tara Mamedova’ya çiçek takdim ederek, “Tara iyi ki geldi.Size şarkılar, destanlar söyleyecek. Tara, Evdale Zeynike için Şakiro’nunsesiyle söylüyor. Gönlünün sesinden söylüyor” dedi. Usta şair Ahmed Arif’in‘Terk Etmedi Sevdan Beni’ şiiriyle vatandaşlara seslenen Başkan Özer alkışyağmuruna tutuldu.

Bu Topraklarda Barış veKardeşlik İçinde Yaşamaktan Çok Mutluyuz’

Farklılıkların bu ülkeye zenginlik kattığını söyleyen ÖzgürKarabat şöyle konuştu: “Bize hep farklı olanların birbirine karşı olduğunuanlattılar. Ama bugün bu meydanda görüyorum ki farklı olanlar birbirlerinigüçlendirenlerdir. Farklı olanlar bir bütünün farklı parçalarıdır ve onlar dahaçok birbirlerini zenginleştirenlerdir. Ben Tokatlı Özgür Karabat olarak bugünKürtçe ezgileri dinlerken gönlümde büyük duygular hissettim. O duyguyubiliyorum ki Esenyurt'ta yaşayan Rumelili, Balkanlı, Karadenizli, Tokatlı,Vanlı, Ardahanlı, Karslı, Muşlu… Hepimiz birlikte hissettik. Biz bu topraklardabarış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamaktan son derece mutluyuz. Dolayısıylabirbirimizin türkülerini kuvvetli bir şekilde söylemeye devam edeceğiz.”

‘DünyanınEn Güzel Yeridir Birlikte Olmak’

Esenyurt’ta ilk konserini veren sanatçı Tara Mamedova, “Bizlerihalkla, halkı bizlerle buluşturduğu için değerli Belediye Başkanımız Ahmet Özerve bütün ekibine çok teşekkür ederim. Bu hepimize umut veren, birleştirici biretkinlik. Esenyurt inanılmaz güzel bir yer olmuş. Muhteşem duygulariçerisindeyim. Dünyanın en güzel yeridir birlikte olmak. Çünkü burada gerçektensevgi var, gerçekten paylaşım var. Ümit ediyorum bu paylaşım daha fazla olur.Biz de halkımızla daha fazla bir araya geliriz. Bugün birçok yerden gelendinleyicimiz var. Hep beraber büyük bir büyük bir özveri ile oluşmuş biretkinlik. Binbir türlü renkler var. İşte Kürtçe, Lazca, Türkçe birçok dildekapsayıcı bir çalışma görüyorum. Bu çalışmayı gerçekten yürekten kutluyorum.Bize sanat lazım çünkü sanatla bizim kalbimiz yumuşar ve biz çiçekler gibiaçarız” diye konuştu. Tara, sahnede seslendirdiği ‘Narîn’ türküsüyleDiyarbakır’da katledilen küçük Narin’i de unutmadı.

YöreselTatlar Ve Kültürler Bu Festivalde

Festival kapsamında kurulan yöresel kültür ve yemek stantlarındabir araya gelen vatandaşlar, ülkemizin dört bir yanının zenginlikleri ilebuluşuyor. Kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve toplumda birlik veberaberliği artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, farklı yörelerden vatandaşlarbir araya gelerek dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarıyor.Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festival, birbirinden renklietkinliklerle 6 Ekim’e kadar devam edecek.


37d9njgyar42cvl05nfzfdpq.jpg

iud5btsmlpsrmnvgqIg4wy6k.jpg

dkx6my7qihb3qfoewvfkv9I8.jpg

yrgdjxxI8mqa5v3bwoultimc.jpg

fq93Ik872jabugxm01vqslep.jpg

d8o0eu9qym6b7mahinzo3rdp.jpg

ytonxp0pxwao3ujsuicewqm8.jpg

nqczmkt96oydsmanIsxexjhl.jpg

qjfyytgpfeherowrml2viods.jpg

4yg1z6cI5vsfqbym8tgedhlx.jpg

lbmyuopr7eq2kmosa6dnanhk.jpg

jkofndwrgel1axsuqzr8d5tb.jpg

j9jfnbtrscp7hdu3lnepczqv.jpg

8hurgojscqxlan5z2xfi16ym.jpg

fa61jzkq5ouicv9qlkp74hdv.jpg

rns4cyonwfd8tlvtxqaxpmrb.jpg

b6zrsnom3dnw1jahxgofekdl.jpg

9uqcd2ukvlgf8roxtldwmcea.jpg

mewcszfvcy703nkgu1Idbspg.jpg

klIdt3lbntyzmwqpa0cngas2.jpg

z1iwjpvublbnrxtls2yc58gx.jpg

1jez6kbxaphgj87oavlmhdwf.jpg

ov0s8umn2bc5swxuqgIep7fv.jpg

yp0qewyilcfrsnbdzc857wxa.jpg

mdb41jlgrlhn0vsetqxac9zj.jpg

uqtnIbpjaurydsvcos4xb6lz.jpg

4bIq5dangvxsu2tlc73ep8oi.jpg

bnsxtafey08jtgfiyeh1kcwq.jpg

dkcrhqtonvuz7pjmoul6x8wj.jpg

Imvngzx70ykfauxspgjqlytw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.