Esenyurt’ta Kültür Sanat Rüzgârı Esiyor

Esenyurt’ta Kültür Sanat Rüzgârı Esiyor

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde 52 dalda verdiği kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yılsonu kapanış programları hız kesmeden devam ediyor. Bağlama derslerinden elsanatlarına, sahne sanatlarından drama eğitimine kadar birbirinden farklıbranşlarda eğitim alan kursiyerler, hünerleri Esenyurtluların beğenisinesunuyor.

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde ve 52 dalda vermiş olduğu kurslarda eğitim alan kursiyerlerinyıl sonu kapanış programının son adresi Esenyurt Çınar Kültür Merkezi oldu. Kursiyerlerinyeteneklerini sergilediği programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer’in yanı sıra kurs eğitmenleri, kursiyerlerin aileleri ve Esenyurtluvatandaşlar katıldı. Başkan Özer’in, kurdele kesimi ile açılışını yaptığı sergide,kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Esenyurtlu vatandaşlara görselbir şölen yaşatırken bağlama dinletisi ile halk oyunları gösterileriizleyicilerden büyük beğeni aldı.

“Yazın Da Kurslarımız Devam Edecek”

Sergi açılışında konuşan BaşkanÖzer, sanatın ve sanatçının her daim yanında olacaklarını belirterek şunlarısöyledi: “Böyle etkinlikler olunca koşa koşa geliyorum.Sizinle birlikte olmak, sizin yaptığınız işleri, ürünleri görmek benisevindiriyor ve Esenyurt'a dair umutlarımı artırıyor. Öncelikle bu kurslarakatılan bütün kadınları yürekten kutluyorum. Bu kursumuzda bin dört yüz öğrencifarklı branşlarda eğitim gördü. Dolayısıyla burada da şunun önemi ortayaçıkıyor: Eğitim önemli bir şey çünkü insanın niteliklerini, yetenekleriniortaya çıkaran, geliştiren en önemli unsur eğitimdir. Bizim çocuklarımızı iyieğitmemiz lazım. Sosyal devletin bu görevi yerine getirmesi gerekir amamaalesef bu alanda bir boşluk var. Biz de belediye olarak, genel yönetimlerolarak bu boşluğu doldurabilmek için halkımıza hizmet edebilmek için elimizdenne geliyorsa yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devamedeceğiz. Lütfen etrafınıza söyleyin, bu çalışmalarımızdan bahsedin. Ayrıca yazaylarında da bizim çocuklarımızla ilgili farklı alanlarda kurslarımız var, örneğinbağlama kursu. Eminin kursiyerlerimizin arasından çok büyük bağlama ustaları çıkacakveya diğer branşlarda herkes kendi alanında çok güzel eserler ortayakoyacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu duygu ile buradaki bu son sergimizinaçılışını yapıyorum. Esenyurtumuza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasınıdiliyorum. Sağ olun, var olun.”

“Bize Böyle Bir Ortam Hazırladığı İçin Başkanımıza Teşekkür Ederim”

Belediyenin kültür merkezinde halk oyunlarıdersleri alan kursiyer Sibel Aslanyavrusu kursu çok mutlu tamamlandığınıbelirterek şunları söyledi: “Kurslarımızdan ve hocalarımızdan çok memnunum.Burada çocuklarımızla birlikte de vakit geçirme imkânı buluyoruz. Çok eğlencelizaman geçiriyoruz. Burada çocuklarımıza halk oyunları kursundan halı dokuma kursuna,bağlama kursundan el sanatları kursuna kadar birçok ders veriliyor. BuradanBelediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızve bizlere böylesine güzel bir ortam hazırladıkları için teşekkür ederim.”

syshtnIx5io4mgztxb72vjdn.jpg

rv7ylsdsyw1hb5vugaoe9zml.jpg

ilotwzmd4cfp2uhbzgkrysqu.jpg

7yt1hgoryvq0sxidzsuwkv9f.jpg

sgpq4jujxfa519ovfnk3lkgw.jpg

roqpwlajiIxhewl36y0j1sb9.jpg

yqd7xjs1yI90fgfmlphksidh.jpg

Iubf7y2a9rrbkqyg6kef4j51.jpg

wwmuboce6a1qIgqnjaddyvl2.jpg

xhq3Ijffbvachd7x4zjl1ilg.jpg

9fddglp7heh8I35kaqukor2m.jpg

grxcj0nvmIf1z92dw8huhdbl.jpg

Igwwqjicx2u9sekdb6he5qf7.jpg

szj7ewmteqcjl8obrqkf94p2.jpg

ov1tIvec0bqzrxlzpsjgguq9.jpg

eseuyt5gk69fxam8bgxp0fyI.jpg

sbyklaqlhvye47wv8xo6p31q.jpg

gueq1ao5dtuzynpsfybwhksx.jpg

swIcr5lnkjoev7gdtwnrqk9b.jpg

5ebaslwpt1spg8tnkoebmrfa.jpg

fcfqj3op2pzvah140d8lIbu9.jpg

cxxrilkojwwfdhgmry4p0atz.jpg

uvrb3mgwaobk2cia1zxnqsxm.jpg

sc2yyahbqalqd7hovpnz4e8s.jpg

tetmrv7qjgoi0ygecIap94ud.jpg

ezlvay4synhdlppmnhm1rg5e.jpg

htf16dyonvmpsfcIuoj4b9qg.jpg

c9ztlukugyxp06bh4t7sy1do.jpg

ffd2z7vdiskrunolml8qjupw.jpg

pelb5pqwafyrmc8uuwIlva1y.jpg

stblg3nykqf9zjmbucted0pk.jpg

wIbsdcoej0hz7xo6kd3t82mu.jpg

xhxatm6l0eeIkdvzgyagnqol.jpg

cgk1hvzljs0fgmfulaz4b5ir.jpg

fzxtqsorptnw0vunimux1eI5.jpg

9jts5wxekd2neq0qvi4cazxn.jpg

gtsc0ylurlya51wod37qenex.jpg

faed5yjgnu4mwr6j28czkyox.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.