Esenyurt’ta Yaz Kültür Sanat Okulları Başladı

Esenyurt’ta Yaz Kültür Sanat Okulları Başladı

BaşkanÖzer: Yazarlar, Gazeteciler, Siyasetçiler Yetiştiren Bir Esenyurt Olmakİstiyoruz!

Yaz Kültür Sanat Okulları’nın açılış programında konuşan EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran,yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştirerek ülkeye büyük değerler katanbir Esenyurt olmak istiyoruz. O yüzden kültüre, sanata çok önem veriyorum. Enönemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ halinegetirmek. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün 21 ayrı kültürmerkezinde, 21 farklı branşta eğitim verdiği Yaz Okulları başladı. 8-14 yaşaralığındaki 4 bin 900 çocuğun Türkçe, matematik, robotik kodlama, müzik,resim, yaratıcı drama gibi çeşitli bilim ve sanat alanlarda eğitim alacağıkursların açılışını Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptı. Yunus BaltaKültür Merkezi’ndeki açılış programında tek tek derslikleri gezen Başkan Özer,ilk derslerinde öğrencilerin yanlarında oldu. Güz dönemi kursiyerlerinin müzikdinletisi gerçekleştirdiği programa, Başkan Özer’in yanı sıra Hürriyet GazetesiYazarı Yalçın Bayer de katıldı. Program sonunda kursiyerler, Prof. Özer’e NazımHikmet portresi hediye etti.

“Kültüre veSanata Çok Önem Veriyorum”

Esenyurt’u kültür, sanat ve eğitim alanında ileriyetaşıyacaklarını söyleyen Özer, “Bizim ülkemizdeki aileler çocuklarınıneğitimine önem veriyor. Özellikle kadınlar ‘Saçımı süpürge ederim çocuğumuokuturum. Çocuğumun geleceği için yapamayacağım bir şey yok’ diyor. O zamanbizim de devlet olarak yapmamız gereken sosyal işler var. Maalesef bugün bunlarbiraz eksik. Biz belediye olarak sosyal devletin bıraktığı boşlukları doldurmakdurumundayız çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkarsak daha güzelbir Esenyurt’ta daha güzel bir Türkiye'de yaşarız. Bizim güçlü yanlarımız varama maalesef negatif yanlarımız da var. Çocuklarımız eğitimde altmış kişiliksınıflarda okuyorlar. Biz artık olumsuzluklarla anılmak istemiyoruz. Biz ressamlar,bilim insanları çıkaran ve ülkeye büyük değerler katan yazarlar, gazeteciler,siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz. Onun için bugünden çalışmayabaşlamamız lazım. Bugün çalışmaya başlarsak meyvesini yirmi yıl sonra ancakalabiliriz. O yüzden geldiğim günden beri kültüre, sanata çok önem veriyorum. Enönemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ halinegetirmek. Hep beraber bunu başaracağız” diye konuştu.

“EğitimlerÇocuklarımızın Kendilerini Gerçekleştirmesine Büyük Katkı Sunacak”

Verilen eğitimlerin çocukların geleceğine katkı sunacağınıbelirten Başkan Özer şöyle devam etti: “Bu eğitimler çocuklarımızın kendilerinigerçekleştirmesi ve gelecekte olmak istedikleri alanda yol almaları için çokbüyük katkı sunacak. Bugün yapılan şeyler; yirmi yıl sonra çocuklarımızınyetişip ailelerine, kentlerine, milletlerine, halkına, ülkesine, devletinefaydalı vatandaşlar olabilmesinin ilk ilmekleridir. Biz de geleceğimize elbirliğiyle sahip çıkıyoruz. Ailelerimizi kutluyorum. Belediye Başkanınız olarakher zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum.”

“Çabamız YeniNazım Hikmetler, Yaşar Kemaller Yetiştirebilmek”

Belediye Kursiyerinin, kendi çizdiği Nazım Hikmet portresinihediye etmesi üzerine mutluluğunu dile getiren Başkan Özer, “Nazım Hikmet ismi21 yıldır kültür merkezinde yasaklıydı. Gelir gelmez Büyük Şair Nazım Hikmet'inismini yeniden kültür merkezine verdik. Onun anısına bu kursiyerimizin, bugüzel fotoğrafını şerefle kabul ediyorum. Onu odamın en güzel yerine asacağım.Ülkeler büyük yazarlarıyla, ozanlarıyla, şairleriyle, edebiyatçılarıyla, biliminsanlarıyla anılırlar; taşlarıyla, topraklarıyla, dev kuleleriyle değil. Bugündünyanın neresinde Nazım Hikmet’i sorsanız Türkiye'yi, Türkiye deseniz NazımHikmet'i söylerler. Çabamızın temeli bu ülkede yeni Nazım Hikmetler, YaşarKemaller yetiştirebilmektir. Size bir müjde vereyim, bir hafta sonra otuz beşülkeden beş yüz sanatçı geliyor. Bir hafta boyunca uluslararası bir festivalyapacağız. Ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, sonrasında Edebiyat Festivaliyapacağız. ‘Kültür Sanat Başkenti’ mottomuzun altını hep beraber el birliğiyledolduracağız” ifadelerini kullandı.

 

ns74ffh6iuyd5bycs1juvpeq.jpg

Iep5jduj9qvdbrmflkgopxwu.jpg

znlv7uzwl6mssqf5xd2bxoya.jpg

9aizp3ohk7wfp0nlIdvhm6xa.jpg

a98kavckI3wscewdiqo4lmnr.jpg

llbukwf3jvsu8hgcbsriegjr.jpg

vp73djxjeobarlhyzzawcvqd.jpg

ex60zjgl4mhkyvdcmhbwknrb.jpg

oysldweo9acnmh6gdytwj1su.jpg

tcjelqhrrzu9dwstzib84kju.jpg

nhsd7tr6edibmy3qvb2j4anz.jpg

ec2lxvowdy31p0zulkjsq7tx.jpg

kaifmdy5prq6s1m9lutv8hjq.jpg

Izp5x9wko6kauzqxfa4ehhc3.jpg

xf3sakht1dl6sgh5vy9pbqxy.jpg

lw5klbhzfacrbjn8uctefvxd.jpg

gu0nwvkqpsya4ffd1ijgpdrz.jpg

rdtclrwkw7lg1hgpbt68aqay.jpg

m2tnuq1sjwixoksolxtdcrph.jpg

9dxI5lyavetjsw6mszpccmgb.jpg

zhqjheya9fdgl3n85dknzrvy.jpg

y4wduatibca2mdp69ot1zscq.jpg

qdvzn1l3oomw2usgpbsazpx6.jpg

frxzwpbp5sf8q6ot9rj0ales.jpg

fjih3pgxnn8t4mbds2bcoers.jpg

fjtqldav4vpknyehu9cqgb2f.jpg

gdlqhsIetaxeiwpf3ubnmljb.jpg

bg1gajlfhzdelx495yoruh7z.jpg

khvtpfmnfdqr8asb2mlzzulw.jpg

ycbzguqpduqevIao6cxmmk3w.jpg

d1ohnyuxbjbqpv7I5ctrgslt.jpg

nb0ooixxz8thuqewmv5cdu1n.jpg

38vt0gmsz1qfm9ybynpzdh5w.jpg

xgdey2uacbldq3kctf986xtn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.