Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı Düzenlendi

Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı Düzenlendi

Başkan Özer: Dezavantajlı GruplarıDestekleyen Çalışmalar Yapıyoruz

Esenyurt’tadüzenlenen Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı’nda ilçede yapılacak sosyalprojeler ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarla ilgili fikiralışverişinde bulunuldu. Programda konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, yaşlılar, emekliler, engelliler ve kadınları destekleyecek çalışmalaryaptıklarını belirterek, yakın zamanda bir Kadın Emeği Festivali düzenleyeceklerinisöyledi.

EsenyurtBelediyesinin düzenlediği Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı, Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı. NazımHikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda ilçedeki sosyal belediyecilikve dezavantajlı gruplarla ilgili sorunlara çözüm önerileri arandı. Çalıştayda;Güçlü kadın güçlü toplum, çocuk hakları ve çağdaş uygulamalar, engelsizesenyurt, bağımlılıkla mücadele, sosyal hizmetler ve yerel kalkınma,erişilebilir ve adil sağlık hizmetleri konularında yuvarlak masa toplantıları yapılarak,fikir alışverişinde bulunuldu. Çalıştay sonunda katılımcılara anket uygulandı.


“Niyetimiz Halisane Olursa Başarabiliriz”

Programdayaptığı konuşmada ilçedeki dezavantajlı gurupların yanında olacaklarını ifadeeden Başkan Özer, “Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasında ikinci maddesi “TürkiyeCumhuriyeti insan haklarına saygılı, layık, demokratik, sosyal bir hukukdevletidir.” şeklindedir. Şimdi bana göre bu cümledeki kavramların altıdoldurulursa, Türkiye'de hiçbir sorun kalmaz. Bu da bize şunu gösteriyor; kitaptayazılanlarla ve hayatta olanlarla çok büyük bir fark var. Hukuk ile ilgili çokbüyük sorunlarımız var. En önemlisi bugün konumuzla ilgili olan sosyal devletolayı. Özellikle son yıllarda devletin ya da devletlerin dünyada küreselekonominin etkisiyle, neoliberal politikaların etkisine girmesi ve ekonomidenel çekmesiyle sosyal devlet ortadan kalktı. Sosyal devlet ortadan kalkıncasiyasetçiler, salt popülist politikalarla özellikle yoksullukları ortadan kaldırmakyerine sadece bu kitlelerin dezavantajlarını kullanarak bunu oya çevirmeyeçalıştılar. Hükümetin de sosyal devlet olma politikalarını ortadan kaldırmasısonucunda biz yerel yönetimlere görev düşüyor. Biz sosyal belediyecilik, halkçıbelediyecilik yaparak bu noktalardaki boşluğu giderebiliriz” diye konuştu.


“15 Bin Kişiye Sıcak Yemek Dağıtacağız”

İhtiyaçsahibi vatandaşlar için yapılan çalışmalara da değinen Özer şöyle konuştu: “Caddeve sokakların asfaltlanması iyi ama akşam evine ekmek götüremeyen bir adamiçin, arabası olmayan bir adam için bu çalışmalar bir şey ifade etmez. Tabii kiyol da yapmamız lazım. Fakat akşam evine ekmek götüremeyen adamın derdiyle dedertlenmemiz lazım. Mesela bir aşevi açtık. ilk etapta günde 15 bin kişiyesıcak yemek dağılacak. Sonra bunu 40 bine kadar çıkarabiliriz. Evlere sıcakyemek gönderiyoruz. Kreşlerimize de göndereceğiz. Kendi personelimize de zamaniçinde vereceğiz. Ayrıca kent lokantaları açıyoruz. Şimdi onun çalışmalarınıyapıyoruz.”


 

“Dezavantajlı Gruplarla Desteklemek İçin Çalışmalar Yapıyoruz”

Başkan Özerşöyle devam etti: “Bugün burada dezavantajlı gruplarla ilgili bir çalışmayapıyoruz. Bunun içinde kadınlar, engelliler, emekliler ve yaşlılar var. Bugrupların her anlamda desteklenmesi lazım. Bunun için koyduğumuz hedefler var.O hedefleri gerçekleştirecek projeler yapmak, o projeleri de hayata geçirecekkaynaklar ve kadrolar oluşturmak durumundayız. Bunun için 5 yıllık birstratejik plan yapıyoruz. Bu yapmak istediklerimiz o planın içinde yer alacak. Bugünsiz de bunun için buradasınız.”


“Kadın Emeğiyle İlgili Festival Yapacağız”

Kadınlarınistihdam sürecine katılımlarıyla ilgili projeler geliştirdiklerini belirten Özer,“Aklımda kadın emeğiyle ilgili bir festivali yapmak var. Bununla ilgili toplantıyaptım. Kadınlarımıza çeşitli konularda kendi yeteneklerinigerçekleştirecekleri bir takım eğitimler veriyoruz. Bazı mesleklerle ilgili birtakım çalışmalar yapıyoruz ama bu yeterli değil. Bizim zaten sınırlı sayıdaolanaklarımız var. Çünkü ilçemizin resmi 1 milyon nüfusu var. Kadının mutlaksurette hem temsiliyette hem kalkınma sürecinde hem de üretim safhasının içindeyer almasını sağlamalıyız. Eğitim ve toplumsal farkındalığı da bir taraftanyaratmamız gerekir.

Öte yandanyaşlılarımız var. Kendi yaşlılarına sahip çıkmayan bir toplumun geleceğiolamaz. Mesela geriatri merkezi düşünüyoruz. Emeklilerle ilgili bir yaşamortamı, bir emekliler lokalı, bir emekliler evi yok mesela. Bu şehirde 160 bin emeklivar. Onlarla ilgili seçim sürecinde bir miting de yaptım. Bu konuda bir takımçalışmalar yapabiliriz. Dezeavantajlı grupların öncelikli olarak sorunlarının elealınması ve çözümü burada yapacağımız çalışmalara bağlı. Çünkü biz katılımcıbelediyecilik diyoruz, demokratik bir belediyecilik diyoruz, şeffaf birbelediyecilik diyoruz.. Bu nedenle bugün buraya katılan herkese teşekkürediyorum” dedi.

 

kitzu3kcj0xjnl25wvoq1dfc.jpg

38csyddpj61fqqprw4t2xesb.jpg

k7der29ifdncuyjp5amqteIw.jpg

vs94gymgurao83nItpiq5lzc.jpg

eh2qlpwdjpb9on0kIfzgytso.jpg

7nwpquxkhwto43djiv196rbf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.