Esenyurt Uluslararası Dans Festivali Tuğçe Kandemir Konseriyle Sona Erdi

Esenyurt Uluslararası Dans Festivali Tuğçe Kandemir Konseriyle Sona Erdi

Başkan Özer: Gönül Köprüsü Kurduk

3.Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali Tuğçe Kandemirkonseriyle sona erdi. Festivale katılan sanat elçilerine sertifikalarını verenBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu festival kültürlerimize aitgüzellikleri paylaşmanın yanı sıra bizimle onlar arasında bir gönül köprüsükurdu. Şimdi onlar gönüllerine bizi nakşettiler ve gittikleri ülkelere bunugötürecekler” dedi.

Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt HalkDansları, Müzik ve Sanat Festivali’nin son gününde sanatçı Tuğçe Kandemir sahnealdı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivaldemisafir grupların dans gösterilerinin ardından sertifika töreni düzenlendi.Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikte, BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, misafir grupları tek tek tebrik edereksertifikalarını verdi. Sertifika töreninin ardından sevilen sanatçı TuğçeKandemir’in performansıyla festivale keyifli bir kapanış yapıldı.

“Onlar BiziGönüllerine Nakşettiler ve Gittikleri Ülkelere Bunu Götürecekler”

Kapanış programında konuşma yapan Prof. Özer, “Festival kapsamında35 ülkeden 500 sanatçıyı ilçemizde ağırladık. Onlara İstanbul’un tarihî veturistik mekanlarını gezdirdik. Rıfat Ilgaz Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirdiğimizüç konser ve Anadolu Ateşi dans grubunun gösterilerini 40 bin kişi izledi.Akbatı AVM bahçesinde açtığımız Zanatkârlar Sokağı’na 15 ülke ve 20 ilimizden zanaatkârlarkatıldı. Hem kendi bölgelerinin unutulmaya yüz tutmuş kültür miraslarınıtanıttılar hem de çeşitli workshoplar yaptılar. Dört gün boyunca açık olansokağımızı 20 bin kişi ziyaret etti. Bu festival aynı zamanda el sanatlarımızıyaşatmamızı ve bir ülkenin kendi kültürüne ait danslarını burada sergilemesinisağladı. En önemlisi bizimle onlar arasında bir gönül köprüsü kurdu. Biz oköprüden gönülden gönüle gittik, geldik. Şimdi onlar gönüllerine bizi nakşettilerve gittikleri ülkelere bunu götürecekler” ifadelerini kullandı.

“Her BirKültürle Ayrı Ayrı Zenginleştik”

Başkan Özer şöyle devam etti: “Festivalde belediyemizin halkoyunları topluluğu da sahne aldı. Onları yürekten kutluyorum. Türk Halk MüziğiKoromuz ve Gençlik Orkestramız da performanslarını sergilediler. Festivalboyunca her bir kültürle ayrı ayrı zenginleştik. Bunun için bazı yerlereteşekkür borçluyuz. Başta yabancı misafirlerimizi yurtlarında ağırlayan sevgiliİBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Bize bu sahneyi tahsis edenEsenkent Kültür Sanat Vakfı yönetimine teşekkür ediyorum. Değerli Esenyurtlarbundan sonra Esenyurt kötü işlerle anılmayacak. Böyle güzel uluslararasıişlerle anılacak. Bu festivalimizin ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, EdebiyatFestivali ve Kadın Emeğini Değerlendirme Festivali geliyor. Söz verdiğimiz gibiEsenyurt'u kültürün ve sanatın başkenti yapmaya kararlıyız.” Prof. Özer ayrıcaAnadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile görüştüğünü söyleyerek,Esenyurt’ta bir dans okulu açacaklarının müjdesini verdi.

“Esenyurt’uAyrı Bir Seviyorum”

Festivalin kapanış konserini gerçekleştiren sanatçı TuğçeKandemir, “Heyecanlıyım. Çok güzel bir ortam beni bekliyor. Benimle son bulmasıda güzel. İnşallah hep böyle devam eder. Çünkü muazzam bir şey. Ne kadar güzeldanslar ettiler bu akşam. Esenyurt’u ayrı bir seviyorum. İnşallah hep gelirim,hep konserlerimiz devam eder. Zaten belediye konserlerini destekleyen biriyim.Daha birlik hissi veriyor. Bu konserler hep devam etsin” diye konuştu.

“Esenyurt’unDaha Güzel Yerlere Gelmesini Diliyorum”

Gösterileri izlemeye gelen Turan Akdağ, “Dört gündür buradayız.Çok muhteşem buldum. Gerçekten kültüre sanata önem verildiği için çok mutluyuz.Böyle bir kardeşliği, böyle bir güzelliği bir araya getiren Belediye BaşkanımızAhmet Özer’e çok teşekkür ediyoruz. Bunların yaşanması gerekiyordu. Çok özledikbu günleri. İnşallah sürekli böyle devam edecektir. Esenyurt’un daha güzelyerlere gelmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“Esenyurt’aÇok Yakışır Bir Etkinlik”

Ferhat Töre Çakır şöyle konuştu: “Dört gün süren bu güzel etkinlikiçin emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hem bizim çocuklarımızın hem defarklı milletlerden birçok insanın olması bizi onure etti. Esenyurt’a çokyakışır bir etkinlik. Bunların devamını kesinlikle bekliyoruz.”

lvrxtuwlegky4okjrx6hmchg.jpg

sbagInvetu3btkhpr7q8frdm.jpg

8nz7xzkplrajdt1sypumywnd.jpg

jmtqvjnwblukgqkob0c1rdao.jpg

pbpodnak1rvcatb86yf3nzwu.jpg

mspj348emwdkopfejy0rk6dr.jpg

gotvnqcbaj1fkwxu8s4l3mbv.jpg

rq5nq0e8z3rd2hdufghokcja.jpg

d3nyravvjIbqmjzl19fwb74q.jpg

avmfgwgi7xhb6yf5lutez0n3.jpg

ltgnvet8fcIumb6jbesrwpdz.jpg

pettj2imsafkvcqon7xhekca.jpg

b0jape8kzhIo96ll7yw4v2mx.jpg

demvIagmpt9scv2wl7z8yfxo.jpg

aqm85qk1hfu2dn4vjxajzgpn.jpg

orcyiu1qfkjtxj6kztwuIhbg.jpg

vcd5hIlubzpgsabifoxv6qpd.jpg

ohpsm2hrjbtmlwxejl80s4to.jpg

gnxfjt7lr1gzvcp5jtc03bbz.jpg

qwtelcco54brmgpnsigjhkyf.jpg

fw9xnmdgbuqxs7tf8jut2zi5.jpg

wutp3iwej0vkbc9akdacyqIx.jpg

zvqlbthnubtzsxmple7pw1j5.jpg

bIcqy56gs2hzsocjah4od80j.jpg

zcdwiovh8ptsyjdvs5un3eh0.jpg

0fawhedqcsgcixe2adphykw6.jpg

1o6hkp0szyef45qqilnlnmo2.jpg

mbu10zygxn8lbvowscfIuf3y.jpg

fvqbsack14mxdeothdruv0gq.jpg

wpaux1cbsk5bnyfh6m0hzt8I.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.