
Esenyurtlu Kadınlar Üretime Başladı
ESENYURTLU KADINLAR ÜRETİME BAŞLADI
*Esenyurtlu kadınlar birlikteöğreniyor, birlikte çalışıyor, birlikte üretiyor.
Esenyurtlu kadınlarınekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesi için Esenyurt Belediyesi Kadınve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi’nin ortaklaşayürüttüğü proje kapsamında, üretim çalışmaları başladı.
EsenyurtBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile S.S. Esenyurt Güçlü KadınlarKooperatifi arasında yapılan iş birliği protokolünün mecliste kabul edilmesininardından, Esenyurtlu kadınlar üretim çalışmalarına başladı. S.S. Esenyurt GüçlüKadınlar Kooperatifi Başkanı Nesrin Bozkurt, üretim yaparak ev ekonomisine katkısağlayacak olan kadınları ilk çalışma günlerinde yalnız bırakmadı. Üretimçalışmalarına katılan Nesrin Bozkurt, ürünlerin nasıl çeşitlendirileceği konusundakadınlarla fikir alışverişinde bulundu.
KADINLAR BİRLİKTE ÖĞRENİYOR, BİRLİKTEÇALIŞIYOR, BİRLİKTE ÜRETİYOR
Çalışmalar, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alandagelişimlerini desteklemek amacıyla faaliyete geçirilen Esenyurt BelediyesiKadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde yapılıyor. Projeyle, çalışma hayatına katılmakisteyen, ancak küçük yaştaki çocukları nedeniyle çalışamayan kadınların üretimyaparak, iş yaşamına katılması amaçlanıyor. Burada üretilen örgü, işleme gibi elemeği göz nuru ürünler, kurulan sabit stantların yanı sıra internet üzerinden desatışa sunulacak. Projeyle, merkeze gelemeyen kadınlara evlerinde iş yapmaimkanı da sunuluyor. Toplumun her kesiminden kadının rahatça başvurabildiği projede,kadınlar birlikte çalışarak üretim yapacak.
ANNELER ATÖLYEDE ÇOCUKLAR OYUNALANINDA
Merkezdekiilk çalışma gününde, anneler üretim yaparken çocuklar da onlar için hazırlanan oyunalanında eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklar, psikolog ve çocuk gelişim uzmanlarıtarafından hazırlanan eğitici-öğretici aktivitelerden yararlanarak, gelişim düzeylerineuygun oyunlar oynadı.
BAŞVURULAR KADIN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ’NE
Kadınların birbirleriylekalıcı bağlar kurmalarına ve üretmiş olduğu el emeği ürünlerinden geliretmelerine olanak sağlayan atölyenin başvuruları, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’neyapılmakta. Vatandaşlar, atölyeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi 0212 892 57 30 –0212 892 57 31 numaralı telefonlardan alabilir.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.