ESNAFTAN ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ: “GEÇEN SENE 500 TL, BU AY FATURA 1900 TL, KORKUDAN KLİMAYI BİLE AÇAMIYORUZ”

ESNAFTAN ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ: “GEÇEN SENE 500 TL, BU AY FATURA 1900 TL, KORKUDAN KLİMAYI BİLE AÇAMIYORUZ”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bir kasap dükkanını ziyaret etti. Aylık elektrik faturalarını...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bir kasap dükkanını ziyaret etti. Aylık elektrik faturalarını soran Babacan’a esnaf “Geçen ay 2500 TL geldi. Geçen sene 500 TL geliyordu. Bu ay fatura 1900 TL. Korkudan klimayı bile açamıyoruz” sözleriyle yakındı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, 12 Eylül'de İstanbul Büyükçekmece'de ilçe başkanlık binasının açılışının ardından esnafı ziyaret etti. Ziyarete ilişkin görüntüler, parti tarafından bugün paylaşıldı. Görüntülere göre, Babacan ile esnaf arasındaki diyalog şöyle: 

“BABACAN: Ne geldi elektrik faturası?

ESNAF: Geçen ay 2,5 milyar (2 bin 500 TL) geldi. 

BABACAN: Geçen sene ne kadar geliyordu?

ESNAF: 500 geliyordu. Faturaların dokümanıçıkarabilirim. Bu ay gelen fatura da 1900 TL. Korkudan klimayı bile açamıyoruz.

BABACAN: Soğuk hava deposu var mı, asıl o. Kur arttı, petrol fiyatı arttı. İkisinin çarpanıyla elektrik fiyatları artmış oldu.

ESNAF: Yem fiyatları da çok yükseldi bu arada.

BABACAN: Biz üreticilerle konuşuyoruz. Hepsi şikayetçi. İlaç ayrı fiyat, yem ayrı. Tarımla uğraşanlar için gübre iki misli, üç misli bu sene. Denge tamamen bozuldu.

ESNAF: Değişime ihtiyacımız var. Biz buranın 25 senelik kasabıyız. Halkın nabzını biz tutuyoruz, bizim derdimizi dinleyen yok.

BABACAN: Son 20 yıldır bu kadar sıkıntı olmuş muydu?

ESNAF: Vergi borcunu bitiremiyoruz. SSK borcunu bitiremiyoruz. Elektrik borcunu bitiremiyoruz. Yapılandırma diyorlar, gidiyorsun 5 lirayla 7 lira oluyor. Nasıl yapılandırma bu?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.