ABD BAŞKANI BİDEN: "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLME KARARI, HAYAL KIRIKLIĞI YARATMAKTADIR"

ABD BAŞKANI BİDEN: "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLME KARARI, HAYAL KIRIKLIĞI YARATMAKTADIR"

ABD Başkanı Joe Biden, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilmesine ilişkin, "Türkiye’nin, daha ziyade İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet...

ABD Başkanı Joe Biden, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilmesine ilişkin, "Türkiye’nin, daha ziyade İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi   Sözleşmesi’nden  aniden ve sağlam bir gerekçesi olmaksızın çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yaratmaktadır" dedi

 Biden'ın açıklaması, ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsoloslukların internet sitesinden de  yayımlandı. Biden, açıklamada, şunları dile getirdi:

"Türkiye’nin, daha ziyade İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi  Sözleşmesi’nden aniden ve sağlam bir gerekçesi olmaksızın çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yaratmaktadır. Sözleşme’yi imzalayan ilk ülke olan Türkiye’de kadın cinayetlerinde artış olduğuna dair bilgiler de dahil olmak üzere dünya genelinde aile içi şiddet vakalarında artış görmekteyiz. Ülkeler, kadınları korumak ve suiistimalcilerin hesap verebilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan uluslararası antlaşmaları reddetmek yerine, kadınlara yönelik şiddeti sona erdirme yönündeki taahhütlerini güçlendirmeye ve yenilemeye çalışmalıdır. Atılan bu adım, küresel çapta kadınlara yönelik şiddeti sona erdirmeyi amaçlayan uluslararası hareket açısından cesaret kırıcı ve geriye götüren bir adımdır.

Toplumsal cinsiyete dayalışiddet, dünyanın dört bir köşesinde her ülkeyi etkileyen bir musibettir. Geride bıraktığımız birkaç hafta içinde, Georgia’daki elim cinayetler de dahil olmak üzere kadınlara yönelik çok sayıda korkunç ve acımasız saldırıörneğiyle karşılaştık ve her gün karşılaştığımız toplumsal cinsiyete dayalışiddet heyulasının her yerde kadınlara verdiği geniş kapsamlı zararı gördük. Bu durum hepimizi yaralıyor. Kadınların hayatlarınışiddetten arınmış bir şekilde devam ettirebildiği toplumlar yaratmak için çok daha fazlasını yapmalıyız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.