F. Derya Beşikçi Koşusu'nu Giz kazandı

F. Derya Beşikçi Koşusu'nu Giz kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı F. Derya Beşikçi Koşusu'nu, Gülizar Yanık'ın sahibi ve Hasan Selçuk Ekinci'nin de yetiştiricisi olduğu Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. Casım Katı'nın antrene ettiği kır safkan bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 5'inci birinciliğini kazanmış oldu.

14 safkanın start aldığı koşuda Alkız ikinci olurken, Mitros On Fire üçüncü, Mangusta dördüncü ve She Is Approved da beşinci oldu.

Yarışın galibi Giz için bitiriş derecesi 1.23.17 olurken, farklar ise Boyun - Burun - 2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Denetim Kurulu Üyesi İlyas İlbey'e plaketini Kulübümüz Asli Üyesi Can N. Güven verdi.

F. Derya Beşikçi

1955 yılında İstanbul’da doğan F. Derya Beşikçi, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapan Beşikçi, 1981 yılında ortaklarıyla birlikte Reklamevi’ni, ardından 1982 yılında Ofset Yapımevi’ni kurdu. Sahibi ve ortağı şirketlerde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Mayide isimli kısrak ile atçılığa başladı. 1996 yılında kendi harasını kuran Beşikçi, Tenedos, Rokoko, Manali, Bebek Cafe, Sinyor Sassi, On Footh Trouble, Dr Lucky gibi başarılı safkanları sahamıza kazandırdı. 2002 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan F. Derya Beşikçi’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

nv4cvakhmbwry18xwzItiqqh.jpg

i0mxdvaen8r4llcbuknzfrbf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.