FEGENTRI Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nu Cebealp kazandı

FEGENTRI Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nu Cebealp kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının iştirak ettiği koşu, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

Koşuyu; Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen, Beşir Kaya'nın sahibi olduğu, Beyda Tanrıkulu tarafından antrene edilen Cebealp (Özgünhan - Sühunet / Sezginbey) Çekya'lı binici Tereza Grbavcicova ile kazandı.

7 safkanın birincilik için mücadele verdiği koşuda ikinciliği İsveç'li binici Elin Hedman ile koşuya katılan Mahinurum elde ederken, Norveç'li binici Emilie Finckenhagen idaresindeki Doruğun Ayazı üçüncü, Fransız binici Helene Sourbe idaresindeki  Kunya isimli safkan dördüncü ve Türk binici Damla Atasoy ile koşuya katılan Gubaz isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Cebealp için bitiriş derecesi 2.18.91 olurken, farklar 4 Boy - 15 Boy - 1,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın binicisi Tereza Grbavcicova'ya plaketini FEGENTRI Genel Sekreteri Charlotte Rinckenbach verdi.



Törende ayrıca, koşuya katılan kadın binicilere çiçeklerini ve hediyelerini, Genel Sekreterimiz Gülnur Gülerce, Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Arif Turan, Asli Üyelerimiz Sabahattin Uluçay, Hasan Şer, Kemal Kurt, Hayrettin Karamazı ve Y. Erkut Ersever ile Melike Albayrak verdi.



 

ULUSLARARASI CENTİLMEN & KADIN BİNİCİLER
FEDERASYONU FEGENTRI

Bir grup binicinin girişimiyle 1955 yılında İsviçre 'nin St. Moritz şehrinde kurulan Fegentri, takip eden yıllarda, Avrupa sınırlarını aşarak, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Tunus, Malezya, Madagaskar, Mauritus, Rusya, Dubai ve Katar 'da da koşular düzenlemiştir. 1989 yılından itibaren dört kıtada hem kadın, hem de erkek amatör biniciler için Dünya Şampiyonası organize etmekte olan Fegentri 'nin en büyük başarısı, 50 yılı aşkın bir süredir profesyonel jokeylerden farklı bir ruha sahip olan amatör binicilerden oluşan kurucu üyelerinin gerçek ruhunu muhafaza edebilmesidir. Fransa, Almanya, İtalya, İsveç ve İsviçre olmak üzere 5 kurucu ülke ile yola çıkan Fegentri 'ye bugün tam 25 ülke üyedir. Bu üye ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, İrlanda, İtalya, Malezya, Madagaskar, Mauritus, Hollanda, Norveç, Umman, Katar, İspanya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Tunus, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri bulunmaktadır. Türkiye Amatör Biniciler Derneği ise, Şubat 2009'da Uluslararası Federasyon 'a üye olarak kabul edilmiştir. Fegentri, Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası 'nın ayaklarından ikisini oluşturan bu yarışların, 7 Eylül 2024 tarihlerinde, Veliefendi Hipodromu 'nda gerçekleşecek olmasından dolayı büyük mutluluk duymaktadır.

Isvrutxgena6ldkymc8q9pcp.jpg

nd3ekozpIfuyxz5kug6gqls4.jpg

qyfemzr5lejt0waf9xkwtv4a.jpg

4s6z1ck29haf3alowtwl50cq.jpg

8hd65vuj9Imoerkitqpwkzsj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.