GEÇEN YIL 195 MİLYONLUK İHRACAT GERÇEKLEŞTİREN BAT, TİM TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

GEÇEN YIL 195 MİLYONLUK İHRACAT GERÇEKLEŞTİREN BAT, TİM TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), geçen yıl gerçekleştirdiği 195,8 milyon dolarlık ihracatla, sektörünün en büyük ihracatçısı olan British American...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), geçen yıl gerçekleştirdiği 195,8 milyon dolarlık ihracatla, sektörünün en büyük ihracatçısı olan British American Tobacco (BAT) Türkiye'yi ödüllendirdi. 

British American Tobacco (BAT) Türkiye, TİM tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı Araştırması’nda sektör lideri olarak ödül aldı. 2020 yılında tütün ve tütün mamulleri sektöründe gerçekleştirdiği 195,8 milyon dolarlık ihracatla bu yılın ocak ayında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından verilen “İhracatın YıldızlarıÖdülleri”nde sektöründe yedinci kez birinciliğe layık görülerek ödüllendirilen BAT, TİM tarafından da ödüle değer görüldü. İhracat lideri 1000 firmanın yer aldığı listede sektör lideri olan BAT, genel sıralamada ise 65. sırada yer aldı.

“200 MİLYON DOLARLIK İHRACAT POTANSİYELİ YARATACAĞIZ”

Türkiye’nin üretim, ihracat ve yönetim gücüyle global organizasyonda dikkat çektiğini belirten BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bilgiç, özellikle ihracatta ortaya koydukları performansın kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisine ihracatla yaptıkları katkıyı daha da artırmaya odaklandıklarını belirten Bilgiç, “Daha iyi bir gelecek stratejimiz kapsamında Samsun fabrikamızda yeni kategorileri ihracat amaçlıüretmeyi hedefliyoruz. İhracat odaklı yapacağımız bu yatırımla istihdamı artırmayı ve ülkemize 200 milyon dolarlık ihracat potansiyeli yaratmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.