Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları Esenyurt’ta Yetişiyor

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları Esenyurt’ta Yetişiyor

Esenyurt Belediyesinin hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’ndedüzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devamediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederekalanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

 

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki çocuklara deney, bilim veresim atölyelerinde, fen bilgisi ve resim dersleri veriyor. Çocuk Üniversitesi’ndegerçekleşen bu atölyelerde, öğrenciler birbirinden farklı deneyler yapmanınyanı sıra farklı resim çizim tekniklerini de öğreniyor. Uzman akademisyenlereşliğinde yapılan derslerde, öğrenciler ilgi alanlarına yönlendirilerek yeteneklerinikeşfediyor. Derslerden oldukça memnun olduklarını dile getiren çocuklarEsenyurt Belediyesine teşekkür ederken, belediye bünyesinde görev yapanöğretmenler ise benzer çalışmaların hız kesmenden devam edeceğini söyledi.

 

“Keyifli VakitGeçiriyorlar”

Belediye bünyesinde Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan İbrahimKarakoç, çocuklarla keyifli ve kaliteli vakit geçirdiklerini ifade ederekşunları söyledi; “Çocukların okulda gördükleri fakat uygulamalı olarakyapamadıkları deneyleri burada uygulamalı olarak gösteriyoruz. Vücudumuzdasistemler, kaldıraç sistemi, mikroskop deneyleri gibi daha birçok uygulamayıçocuklarımızla beraber yapıyoruz. Onlar burada hem keyifli vakit geçiriyor hemde ilgi duydukları alanları keşfedebilme imkânı buluyorlar. İlçemizde bulunantüm çocuklarımızı buraya bekliyoruz.”

 

“Herkesi Bekliyoruz”

Atölyede Resim Öğretmeni olarak görev alan Mehmet Parıltı ise tümçocukları bu eğitimlere beklediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Burada farklıçizim teknikleri hakkında öğrencilerimize teorik bilgiler vermenin yanı sıraanlatılan bilgileri uygulamaya da döküyoruz. Çocuklarımız bu atölyede hemöğreniyorlar hem de yeteneklerini keşfediyorlar. Klasik müzik eşliğinde resimçizerken, mental olarak da zihinlerini güçlendirme fırsatını yakalıyorlar.”

 

“Bilim İnsanıOlmak İstiyorum”

İleri de bilim insanı olmak istediğini belirten öğrenci Toprak Kayaise; “Burada resim atölyesinde resimler, fen bilgisi derslerinde ise deneyleryapıyoruz. Burada çok eğleniyorum ve arkadaşlarımla güzel vakit geçiriyorum.Öğretmenim bana senden bilim insanı olur diyor. Ben de bilim insanı olmakistiyorum. Bize bu imkânları sağlayan Esenyurt Belediyesi’ne çok teşekkürediyorum.” dedi.

t5iq2jkd9pcwj1zrlscsyulm.jpg

moufd9gyrptoynqwhwz5bg1s.jpg

rae5ajcmzxl7ngh3cuItp4el.jpg

hjedrmbf0xmgvpvonbflnsIh.jpg

p4keamyv5a3hfszertpn6f9w.jpg

gxwpq5tb8Ieaelucnxsrrzdc.jpg

kg0md54b2t9mnrugppcjvkea.jpg

xztwahwgyj2hgpi0bqd6fbsl.jpg

jdk5uz1sabuo3egpI0ix9vhw.jpg

ylIqemm460pxt3csfranczlg.jpg

6dqI3j8swtaouevnqh2behys.jpg

hcwhapuetqgw4vfys9klaz7r.jpg

yjtrwtcvz6la1zinkfbsphpc.jpg

mnsybie9khqgeucwjoaz4g1d.jpg

mb0zy7gzcqknoalget6pjswh.jpg

xtohjemk2zq9qdyvjf0rlnxd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.