İZMİT BELEDİYESİ, ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA "AİLE İÇİŞİDDET HATTI" İLE SAHİP ÇIKIYOR

İZMİT BELEDİYESİ, ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA "AİLE İÇİŞİDDET HATTI" İLE SAHİP ÇIKIYOR

İzmit Belediyesi, şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çalışanlarına ve vatandaşlara mor kurdele dağıttı. Şiddete maruz kalan vatandaşların ulaşmaları için Belsa Plaza B...

İzmit Belediyesi, şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çalışanlarına ve vatandaşlara mor kurdele dağıttı. Şiddete maruz kalan vatandaşların ulaşmaları için Belsa Plaza B Blok’a da Acil Yardım Hattı’nın telefon numarasını gösteren dev bayrak astı.

Kadına yönelik şiddetin karşısında duran ve farkındalık geliştirmek isteyen İzmit Belediyesi, anlamlı bir etkinlik dizisine imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli, belediye hizmet binasındaki çalışanlara ve vatandaşlara mor kurdele dağıtarak kadın cinayetlerine dikkat çekti.  

Bir yüzünde "Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı: 0549 656 96 96", diğer yüzünde şiddet kurbanı kadınların isimlerinin yazıldığı kağıtları dilek ağacına asarak vatandaşta merak uyandıran İzmit Belediyesi ekipleri, kadınların şiddete maruz kalmamasını diledi.

Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlarla kadın cinayetleri ve maruz kaldıklarışiddet üzerine sohbet de eden belediye ekipleri, kadına uygulanan şiddete tepki gösteren vatandaşlara da duyarlılıkları için teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Belsa Plaza B Blok’a Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın telefonlarının yazıldığı dev bayrak asıldı.

"KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİK"

Kadınların şiddet görmemesini dilediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli Sosyolog Burcu Öztürk, “Dilek ağacımıza cinayete kurban giden kadınların isimlerini asarak bir daha hiçbir kadının şiddet yüzünden yaşamını yitirmemesini ve mağdur olmamasını diledik. Hazırladığımız mor kurdeleleri de belediye personelimize ve vatandaşımıza dağıtarak kadına şiddete ‘Dur’ denilmesi için destek vermelerini ve olası bir şiddet görülmesi durumunda bizlere acil yardım hattından ulaşmalarını rica ettik” dedi.

"ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ" MESAJI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kadınların korunması ve güçlenmesi konusundaki hassasiyetini hatırlatan Öztürk, “İzmit Belediyesi olarak ‘Asla Yalnız Değilsiniz’ diyerek çıktığımız yolda, Türkiye Kadın Federasyonuyla Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı protokolünü imzaladık. Şiddetle karşılaşan ya da şiddete tanık olan kişiler 0549 656 96 96 numaralı telefonu arayarak hukuki ve psikolojik destek alabilir. Şiddetsiz bir İzmit için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

"ACİL YARDIM HATTINI ARAYIN"

İzmit Belediyesi’nin ‘Şiddetsiz bir İzmit’ için vatandaşları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla geliştirdiği çalışmalar kapsamında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzaladığı protokolle aile içi şiddete karşı ortak hareket ettiği Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı artık Google Play ve App Store’da hizmet veriyor. ‘‘0549 656 96 96’’ numaralı Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın tüm İzmitliler tarafından bilinmesi ve bu konuda farkındalık oluşturmak için Belsa Plaza B Blok Hizmet Binası’na da dev bir pankart asıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.