Geleneksel Ramazan Akşamları Esenyurt’ta Yaşatılıyor

Geleneksel Ramazan Akşamları Esenyurt’ta Yaşatılıyor

Esenyurt Belediyesinin hazırladığı geleneksel Ramazan etkinlikleriilk günkü heyecanı ile devam ediyor. İlçede farklı noktalarda kurulan etkinlikalanlarına çocukları ile beraber gelen aileler, Hacivat ile Karagöz, orta oyunu, illüzyon ve kuklagibi çeşitli gösterileri izleme fırsatı bularak eğlenceli vakit geçiriyor.

Esenyurt Belediyesinin her sene düzenlediği Ramazan ayı programıtüm hızıyla devam ediyor. Eğlencenin dün akşamki adresi ise eski belediye bahçesinekurulan çadırlar oldu. Aileleri ile birlikte düzenlenen etkinliklere katılançocuklar oyun alanlarının ve gösterilerin tadını çıkarırken, ebeveynleri isebelediyenin kurduğu stantlarda görücüye çıkan el emeği göz nuru ürünleriinceledi. Karagöz-Hacivat, orta oyunu, illüzyon, sohbet, meddah ve kukla gibiçeşitli gösteriler ile keyifli vakit geçiren Esenyurtlular, bu etkinlikler içinemek harcayan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerini iletti.

 

“Eski GeleneklerimiziEsenyurt’ta Yaşatıyoruz”

Ramazan akşamlarında seyircinin coşkusuna hayran kaldığını belirtentiyatro oyuncusu Ümit Anaç şunları söyledi: “Burada geleneksel tiyatro kültürümüzündokularını vermeye çalışıyoruz. Hacivat ile Karagöz’ü izleyiciye hem kostümlehem de canlı performansla gösteriyoruz. Kavuklu ve Pişekâr’ı belirli kesitlerlesunduğumuz orta oyunlarında ilçe sakinlerinin keyifli vakit geçirmeleriniamaçlıyoruz. Yine Türk tiyatrosunun güzel tiplemelerinden olan Kâtip, Zenne, Çelebikarakterlerini burada sahneliyoruz. Belediyenin Ramazan etkinlikleri kapsamındahazırladığımız gösterileri ilçe halkına sunma fırsatı bulmamız bizler için deayrıca güzel bir duygu. Eski geleneklerimizi bu etkinlikler ile Esenyurt’tayaşatıyoruz.”

 

“Ramazan AkşamlarındaÇok Eğleniyoruz”

Ramazan çadırlarında yapılan gösterileri ailesi ile birlikteizlemeye gelen 10 yaşındaki Esila Derin ise; “Burada oyunlar oynuyorum, kaykaydan kayıyorum. Gösteriler çok eğlenceli geçiyor. Bu etkinliklerde abilerimizablalarımız bize sandalye kapmaca, balon patlatma gibi daha bir sürü oyunlar daoynatıyorlar. Bu etkinlikleri düzenleyen herkese teşekkür ederim.” dedi. 

ln0p95ucgnmvhsgkhfbrvke7.jpg

t8myaobxflimkkwrezs1qco2.jpg

fzbzjhdqp3txq2gfvo6gealu.jpg

gfhmI9egulpn1bzjz3escqar.jpg

huuiskv4jtlsjwoptyxz7xh1.jpg

djsx0zuwkqo54emr2jq7dblc.jpg

gdctn8e4fc5dxp3zzheqvibx.jpg

nrk4iqhbp62gvuxaoks8gjaI.jpg

pqkmicwxgwnpeyv3u5fjrna0.jpg

tpgj5jq8w7vrlt63efsspibu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum