GİRESUN'DA İKLİM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

GİRESUN'DA İKLİM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2021 yılı faaliyet programında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Dağ...

UFUK KEKÜL

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2021 yılı faaliyet programında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Dağ Bisikleti Uluslararası MTB Kupası yarışması, "İklim İçin Pedal Çevir" temasıyla Giresun’da yapıldı.

Yarışma için Piraziz ilçesine bağlıŞeyhli köyündeki fındık bahçeleri arasında 4 kilometrelik özel parkur oluşturuldu. Bahçeşehir Koleji sponsorluğunda 10 farklı kategoriye yapılan yarışmaya 200 sporcu katıldı. "İklim İçin Pedal Çevir" temasıyla düzenlenen yarışmaların sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Ödül töreninde konuşan Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, yarışmanın ilçenin tanıtımında da çok etkili olduğunu, bunun için Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e teşekkür etti. Görgülüoğlu, “İnşallah bundan sonra devamı olur. Gelecek sene, ondan sonraki seneler daha genişçapta, daha etkin, daha organize dağ bisikleti yarışması izleriz” dedi.

ÖZLEM DAĞ: “MÜFREDATIMIZDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MODÜLÜ VAR”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise dağ bisikletçilerinin zorlu parkurlarda iklim için pedal çevirdiğini söyledi. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Dağ, “Bahçeşehir Koleji olarak biz, Türkiye’nin her noktasında nitelikli eğitimi fırsat eşitliği ile tüm ülkemiz çocuklarına ulaştırmak için çaba gösteriyoruz. Ülkemizi de Türkiye’yi de sürdürülebilir bir gelecek için gelişme ve kalkınma için eğitimle kalkındırmak için uğraşıyoruz. Bu çok önemli bir hedef. Bu hedefte, elbette öğrencilerimiz ve Türkiye’deki tüm çocukları akademik olarak güçlendirmek çok önemli. Ama bu, hedefleri gerçekleştirmek için yeterli değil. Bu, hedefin sınırı değil. Ülkemiz çocuklarını, öğrencilerimizi sporla sanatla bilimle buluşturmak önemli. Bilim, spor, sanat farkındalığıyla yetiştirmek önemli. Bu etkinlik bu ikisini bir araya getiriyor. Biz Bahçeşehir Koleji olarak, çocuklarımızı, sporu hayatında, dahil olan, içinde olan veya farkında olan ve takipçisi olan gençler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Özlem Dağ, şöyle devam etti: “Biz Bahçeşehir Koleji olarak, bu yıl iklim değişikliği modülünü, müfredatımıza okul öncesinden itibaren dahil ettik. Çünkü şunu biliyoruz; -hatta Sayın Enver Yücel hocam, kurucumuzun öğretmenlere verdiği bu yıl ilk ders de buydu- doğa sürdürülebilir kılınırsa ancak geleceğimiz sürdürülebilir olur. “Doğayı kaybedersek geleceğimizi de kaybederiz” der Enver Hocam. Bu yılın ilk dersi de buydu ve okullarımızda öğrencilerimizin ilk dersi de yine iklim değişikliğiyle mücadele etmek için ilk dersti. Bu güzel etkinlik, bu ikisini bir araya getiriyor. Sporu ve bu anlamda dünyanın sürdürülebilirliği, doğanın sürdürülebilirliği için iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi bir araya getiriyor. İklim değişikliği için pedal çevirdi değerli sporcularımız ve bunu da Giresun’un muhteşem doğasında yaptı.”

Yarışma sonrasında düzenlenen ödül töreninde dereceye giren yarışmacılara madalya ve para ödülleri verildi. Törene, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Giresun Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, AKP Giresun milletvekilleri Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Piraziz Kaymakamı Furkan Başer, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, sporcular ve davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.