GÖRME ENGELLİLER ÖZGÜRLÜĞE OLTA ATTI

GÖRME ENGELLİLER ÖZGÜRLÜĞE OLTA ATTI

Sarıyer Belediyesi, Altı Nokta Körler Vakfı ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu bir araya gelerek görme engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Emirgan Sahili’nde özgürlüğe olta attı.

Görme engelli vatandaşlar toplum içinde birçok alanda faaliyette bulunabileceklerinin farkındalığını sağlamak amacı ile Sarıyer Emirgan Sahili’nde “Özgürlük İçin Olta” attı. Bir araya gelen görme engelli vatandaşlara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Altı Nokta Körler Vakfı Direktörü Oya Sebük, İSOBDER Başkanı Erol Örkçü ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Hale Alankuş’un yanı sıra çok sayıda vatandaş da eşlik etti. Etkinlikte, kendilerine yardımcı olan İstanbul Sportif Olta Balıkçılar Derneği üyeleri ile birlikte balık tutan görme engelli vatandaşlar oldukça keyifli zaman geçirdi. Günün sonunda tutulan balıklar ızgarada pişirilirken sahilden geçen vatandaşlara da ikram edildi.

UZANAN ELİ TUTMAK ÇOK KIYMETLİ

Etkinlikte bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasına, “Ben 15 yıllık belediye başkanlığımda ve öncesinde bana ihtiyaç duyup da elini uzatanın elinden tuttum. O eli tutabilmek, onları yaşamın bir yerlerine taşıyabilmek çok kıymetli” diyerek başladı. Genç, sözlerine şöyle devam etti: “Bize uzanan elleri hep birlikte tutuyoruz. Yaşamı paylaşmaksa en güzeli bu. İnsanların şunu da bilmesi lazım, iyilik yapana da vefa göstermek lazım. Yani vefakâr olmak lazım. Kıymetini bilmek lazım o çok çok önemli. İnsanların gönlünü almak kadar güzel bir şey yok. Gönül alıyoruz burada, gönül alıyorsunuz. Ve sizlerle birlikte olmak, hareket etmek ayrıca bir gurur. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yollarımız açık olsun. Hep sağlıklı olalım.”

oIruths5xxompl4fyk2qjnkm.jpg

stortzw5ex0uc2keb3rzhmlp.jpg

xgknvIbiee421ycupfgv8pmj.jpg

v92q4jbpqr5caxylt0nhkgd6.jpg

btpe0hIzkx4mqq7ykzlrujli.jpg

pxcyieevqgk9qxo2fkgvnaba.jpg

6asg9x4gvjcvfzttspx12a0d.jpg

xtxr7avIgr2bklude6suwkz0.jpg

yqzsh6lxrnIrdepmebgv914a.jpg

y4sh0fvnpxzgqtam82eh5yvf.jpg

3ufmocubgthy52rvrfyzj0ed.jpg

htajmvxtfpjgoxud3es6slwr.jpg

rvilzjld6mpxtjrv1wnkewxo.jpg

yzekof7ci8udm5wxfevjl2ch.jpg

dqhnlx0sefpr85pzcnazijm3.jpg

ruqr2fctymeowa4nzuzcf7a8.jpg

vbgxizobdmnleccv71mn5k4j.jpg

0whjpu4ckxx7vml6by82ntsg.jpg

toghd2x3mvkotuaw7prIyvbf.jpg

pdmjri0wpnawoafcubf8gnr1.jpg

jh39runtfvIsmr2jk8yfvx6u.jpg

c2nkodhctuefpIv4zrlskgww.jpg

pdnqfn14Iefvolm2a8mj3jrt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.