Halide Edip Adıvar Koşusu'nu Gözpınarı kazandı

Halide Edip Adıvar Koşusu'nu Gözpınarı kazandı

4+ yaşlı safkan Arap kısraklarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Halide Edip Adıvar Koşusu'nu, Melih Temel'in sahibi, Hülya Temel'in de yetiştiricisi olduğu Gözpınarım (Karaüzüm - İncinaz / Yelhan) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Cengiz Aydoğan'ın antrene ettiği 5 yaşındaki kır kısrak bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 9'uncu birinciliğini elde etmiş oldu.

8 safkanın start aldığı yarışta Colega ikinci olurken, Subike üçüncü, Şirinmişirin dördüncü ve Gelibolu Rüzgarı da beşinci oldu.

Koşunun galibi Gözpınarım için bitiriş derecesi 2.06.53 olurken, farklar ise 10 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Hasan Hüseyin Temel'e kupasını, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce takdim ett.

Törene, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

Halide Edip Adıvar

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Halide Edip Adıvar, 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Koleji'nden mezun olan Adıvar, eğitim hayatı boyunca İngilizce dersi aldı. İlk çeviri kitabı olan "Ana" 1897 yılında yayımlandı. Bu çeviri sayesinde, II. Abdülhamit tarafından "Şefkat Nişanı" ile ödüllendirildi. İlk yazısı Tanin Gazetesi'nde yayımlandı. Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde Türk edebiyatının en çok eser veren yazarlarından olan Halide Edip, 21 roman, 4 hikaye kitabı, 2 tiyatro eseri yazdı. "Ateşten Gömlek", "Vurun Kahpeye!" ve "Sinekli Bakkal" en çok tanınan romanlarıdır. Eserlerinde kadınların eğitimi ve toplum içindeki konumuna yer veren Halide Edip, dönemin çeşitli gazetelerinde yayımlanan makalelerinde kadın haklarını savundu. Bir dönem öğretmenlik yapan ve müfettiş olarak görev alan Halide Edip Adıvar, Kadınları Yükseltme Derneği'nin kurulmasında önemli rol oynadı. İzmir'in işgaline karşı düzenlenen mitinglerde yaptığı coşkulu konuşmalarla tanındı. Milli mücadeleye katılmak için Anadolu'ya giden Halide Edip, Mustafa Kemal'in yanında yer aldı. Sakarya Savaşı'nda Onbaşı, İzmir'in Kurtuluşu'nun ardından da Başçavuş rütbesi verildi. Savaş yıllarında, Anadolu Ajansı'nın kurulmasında önemli rol alarak, gazetecilik de yaptı. Cumhuriyetin ilanından sonra 14 yıl İngiltere ve Fransa'da yaşayan Halide Edip Adıvar, 1939 yılında Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Adıvar, 1950 yılında Demokrat Parti'den İzmir Milletvekili seçildi. 9 Ocak 1964 tarihinde vefat eden Türk edebiyatçı, milli mücadele kahramanı Halide Edip Adıvar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

cpaIqehudyj1mpo4k8jcrnvk.jpg

4yt9ponzs0umqdk68vvupa3x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.