HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

Hatay’ın benzersiz tarihi, kültürel ve gastronomik mirasını İstanbullularla buluşturmak amacıyla düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri Kâğıthane’de başladı. 24-27 Ekim tarihleri arasında Hasbahçe’de gerçekleşen etkinlik Kâğıthane Belediyesi ve İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu iş birliğiyle hayata geçiriliyor. İstanbullular dört gün boyunca Hatay’ın eşsiz mutfağından kültürel zenginliklerine kadar birçok alanda dolu dolu bir programla buluşacak.

Tanıtım günleri boyunca Hatay’ın el sanatlarından, doğal güzelliklerine, kültürel mirasından unutulmaz tatlarına kadar birçok unsur İstanbulluların beğenisine sunulacak. Hatay’ın meşhur lezzetleri arasında yer alan künefe, oruk, zeytinyağlılar ve daha birçok lezzet stantlarda ziyaretçilere ikram ediliyor. Ayrıca Hatay’ın yerel müzikleri eşliğinde el sanatları ve yöresel ürünler de sergilenecek.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “Hatay tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle ülkemizin en kıymetli şehirlerinden biri. Hem Hatay'ın kültürünü hem de damak çatlatan lezzetlerini İstanbul'daki hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Bu tür organizasyonlar şehirlerarası kültürel bağların güçlenmesine büyük katkı sağlıyor. Herkesi Hatay’ın eşsiz lezzetlerini ve kültürel değerlerini keşfetmeye davet ediyoruz." dedi.

qjz67y5we1bsczhotmlchqgr.jpg

ay7dhbypxs8nIxtqr1a920vw.jpg

kfmbe6jq2csutozrd3vbvx9p.jpg

fq4a9yj0ns3fstx6q2num1dg.jpg

mfIm3tjba2w5vqh1pbg7ckc8.jpg

g5ct87kfsyxrfox4dlkezihn.jpg

jiou86ws3kk2e4blhsfpghro.jpg

Ihcrrkooym0wglf7lt6n2uxp.jpg

w03bpwsxrgfoujovagkInxct.jpg

fp6djdkgltcgbI4au3phvebc.jpg

cosr207fzlrwpkm8x1aktvj4.jpg

d8Ih6twllctx5dnzk3vsuqji.jpg

mfrpfcyr03Ibztl5t4lkjcph.jpg

I5fuqwwgr8hypzqhadzogl2x.jpg

zuku0yfawIgzk1mxeqo7abrv.jpg

xrpg92ce78povwnkmtcjyb5y.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.