HENKEL, YILIN 3. ÇEYREĞİNDE 5,1 MİLYAR EUROLUK SATIŞ YAPTI

HENKEL, YILIN 3. ÇEYREĞİNDE 5,1 MİLYAR EUROLUK SATIŞ YAPTI

Bünyesinde deterjan, boya, parfüm vb. ürünler üreten birçok markayı bulunduran, merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, 2021...

Bünyesinde deterjan, boya, parfüm vb. ürünler üreten birçok markayı bulunduran, merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde grup düzeyinde yaklaşık 5,1 milyar euro değerinde satış yaptı.

Henkel, 2021 mali yılının üçüncü çeyreğindeki büyüme rakamlarını paylaştı. Yapılan açıklamada, pozitif fiyatlandırmanın etkisiyle firmanın büyüdüğü belirtildi. Nominal olarak satışların yüzde 1,9 oranında arttığı da aktarıldı.

Covid-19 krizinin etkilerinin devam ettiğine dikkat çeken Henkel CEO’su Carsten Knobel, hammadde pazarlarındaki gergin durum ve global tedarik zincirlerindeki aksamaların etkisini göstermeye devam ettiğine dikkat çekti ve böyle bir ortamda şirket olarak iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

Knobel, “Gelişimi 2019’un üçüncü çeyreğinin kriz öncesi seviyesi ile kıyasladığımızda, yıllık ortalama yüzde 3,7 oranında organik bir büyüme gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Tüm iş birimleri kendi kriz öncesi seviyelerinin üstüne çıkmış durumdalar. Faaliyetlerimizi, oldukça zorlu bir piyasa ortamında gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ancak, amaca yönelik büyümeyi merkezine alan stratejik çerçevemiz ve güçlü global ekibimizle, bu krizden daha güçlü şekilde çıkmak ve geleceğimizi başarıyla şekillendirmek için tam anlamıyla hazırız" dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.