HÜSEYİN BAŞ'TAN 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' AÇIKLAMASI: "MİLLET OLARAK KANDIRILDIK, GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ"

HÜSEYİN BAŞ'TAN 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' AÇIKLAMASI: "MİLLET OLARAK KANDIRILDIK, GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin, "Biz, bu başkanlık sistemini de istemiyoruz. Bize diyecekler ki ‘Biz bunu millete...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin, "Biz, bu başkanlık sistemini de istemiyoruz. Bize diyecekler ki ‘Biz bunu millete sorduk, millet evet oyu verdi’. Ben de diyorum ki "Kandırıldık'. Hep siz mi kandırılacaksınız. Biz de millet olarak kandırıldık, geri dönmek istiyoruz” dedi.

Partisinin Karabük İl Kongresi'nde konuşan Hüseyin Baş, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Konuşmasında gençlerin durumuna değinen Baş, “Bu ülkenin geleceği olan gençler öyle bir eziliyor ki... Bunlar, bugün sizlerin yaptığı işleri yarın yapacak olan insanlar. Sizlerin oturduğu makamlarda, mevkilerde oturacak insanlar öyle yok ediliyor ki... Dün kısacık bir video izledim; 6-7 yaşındaki bir çocuğun başına kapıçalar gibi vuruyor. Bana, "Gençleri ne yapmak lazım’ diye soruyorlar. Ben de "dövmeyin yeter" diyorum" dedi.

Baş, şunları kaydetti:

"Biz, başkanlığı da istemiyoruz. Şurada bir il kongresi yapıyoruz. İl başkanımızı seçerken ili emanet ettiğimiz insanı denetlesinler diye 4 kişilik divanımız var. Biz, ilimizi bile tek başına bir insana bırakamazken koskoca devleti bir adama bırakıyoruz. Biz, Atatürk'ün kurduğu Meclis sistemini geri getireceğiz. Milletin kendi kendini yönetme hakkı, Atatürk'ün bize verdiği bir haktır. 

İçinde ne madde olduğunu bilmediğimiz bir referandumla kendi kendimizi yönetme hakkımızı elimizden aldılar. Uyutulduk. Şimdi biz diyoruz ki; biz, bu başkanlık sistemini de istemiyoruz. Bize diyecekler ki ‘Biz bunu millete sorduk, millet evet oyu verdi’. Ben de diyorum ki "Kandırıldık'. Hep siz mi kandırılacaksınız. Biz de millet olarak kandırıldık, geri dönmek istiyoruz. Bu millet kendi kendini yönettiği sürece başarıya ulaşacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.