İBB Meclisi'nden geçti: ‘’Ahmet Emre Çavuş’ İsmin sokağa verildi

İBB Meclisi'nden geçti: ‘’Ahmet Emre Çavuş’ İsmin sokağa verildi

İBB Meclisi’nin ekim ayı oturmalarının son birleşimi Saraçhane’deki başkanlık yerleşkesinde meclis 1.başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleşti .

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 17 Ekim'de gerçekleştirdiği oturumda önemli bir sokak isimlendirmesi yaptı.

2015 yılında Sultangazi’de yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un adı, İBB Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda tüm partilerin oy birliğiyle 75. Yıl Mahallesi’nde bir sokağa verildi.

Ahmet Emre Çavuş’un annesi Zeynep Çavuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçede "Ahmet Emre Çavuş" isminin yaşadığı ilçe ve mahallede bir sokağa verilmesi talebinde bulundu. Bu talep, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından olumlu karşılanarak meclise sevk edildi.

İBB meclisi, komisyonlardan oy birliğiyle gelen dosyayı görüşerek, CHP, AK Parti, MHP ve BBP meclis üyelerinin oylarıyla 'Ahmet Emre Çavuş' ismini 75. Yıl Mahallesi'nde bir sokağa verdi. Komisyon üyeleri, bu isimlendirmenin bireysel silahsızlanmaya dikkat çekmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.