İBB’NİN ‘GENÇ MUCİTLERİ’ MEZUN OLDU

İBB’NİN ‘GENÇ MUCİTLERİ’ MEZUN OLDU

FATİH / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle, 9-10 Ekim 2021 tarihinde başlatılan “İBB Teknoloji Atölyeleri Projesi” ilk mezunlarını verdi. Farklı yaş gruplarından toplam 870 öğrenci için düzenlenen “Proje Sergisi ve Mezuniyet Töreni”, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşması öncesinde, salonun sergi için düzenlenen bölümünde mucit öğrencilerle bir araya geldi. Bazı projelerle ilgili takım liderlerinden sunum alan İmamoğlu, geliştirilen icatları ilgiyle izledi. Daha sonra, öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisi altında, mezuniyet töreninin bulunduğu bölüme geçen protokol sıralarında çocuklarla birlikte oturdu.

DOÇ. KARTAL: “YARIŞMALARA KATILACAĞIZ”

Tören; Bakırköy atölyesinden Emre Çiçek, Esenyurt atölyesinden Yusuf Taha Elmas ile veliler Elif Akay ve Özcan Poyraz Akarsu’nun konuşmalarıyla başladı. Öğrencilerden Çiçek’in, arkadaşlarına, “Asla pes etmemeleri” yönünde tavsiyede bulunması, salondan büyük alkış aldı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Günizi Kartal da projenin geçirdiği aşamalardan öğrencilerin sınavla seçimine, kullandıkları eğitim yönteminden bundan sonrası için düşündükleri yol haritasına kadar farklı konularda detaylı bilgiler aktardı. Doç. Kartal, “Ayrıca programı tamamlayan öğrenciler arasından belirlenecek bir grupla ileri düzey eğitim ve yarışmalara katılım için çalışmamıza da devam ediyoruz” dedi.

İMAMOĞLU: “HER ÇOCUK BİZİ GELECEĞE DAİR ÇOK DAHA UMUTLU HALE GETİRİYOR”

Günizi’nin ardından konuşan İmamoğlu, karşısında gördüğü manzarayı, “Çok güzel” sözleriyle tanımladı. “Burada cıvıl cıvıl çocuklarımız, gençlerimiz var” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ve onlardan en yüksek umutla beslenen velileri var. Niçin beslenen diyorum? Ben de öyle; besleniyorum. Çünkü geleceğe umutla bakmak, hepimizin belki de en büyük ihtiyacı. Bunu karşılayan bir yürek var çocuklarımızda ve gençlerimizde. Ben, bunu her yerde yaşıyorum. Bazen ‘Geleceğe niçin bu kadar umutla bakıyorsun’ diye yargılayanlar bile oluyor. Ya da ‘Nasıl bu kadar umutlu olabiliyorsun’ diye sorgulayanlar oluyor. Ama herkese tavsiyem; sadece kendi çocuklarına bakmasınlar, toplumun civarında gördüğü her çocuk aslında bizi geleceğe dair çok daha umutlu hale getiriyor. Onları çok seviyorum.”

“GENÇLERİMİZİN GÖZLERİNDEKİ PIRILTIYI GÖRDÜKÇE BÜYÜK KIVANÇ DUYUYORUM”

Öğrencilerin projelerinin bir kısmını gezme fırsatı bulduğunu aktaran İmamoğlu, “Sunumlarını yaptılar. Bugün görüyorum ki, çok heyecanlılar. Ürettikleriyle gurur duyan gözleri ve yürekleri var. O gençlerimizin gözlerindeki pırıltıyı öğrenmeye, gelişmeye, üretmeye olan isteklerini gördükçe, büyük kıvanç duyuyorum. Gelecekte başarıya ulaşacak olan ülkeler, teknolojiyi en iyi kullanan ülkeler olacaklar. Bu açıdan bilim ve teknoloji, hepimiz için çok kıymetli bir yerde duruyor. Onların yeteneklerini ortaya koyması için, çocukların ve gençlerin bu alanda kendilerini geliştirmesi için, yakaladığımız her fırsatı değerlendirmeli ve onları teşvik etmeliyiz” şeklinde konuştu.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

“Bunlar için bir zemin oluşturmak, belki de en hayati konulardan bir tanesi” diyen İmamoğlu, “Belediyemizin teknoloji atölyelerini tam da bu amaçla kurduk ve geliştiriyoruz. Atölyelerimizde, İstanbul'da yaşayan çocuk ve gençlere, teknoloji üretiminin temelini oluşturma yönünde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler elbette çok ehil bir grubun ya da heyetin kontrolünde olmalıydı. Bu konudaki yol arkadaşlığından dolayı Boğaziçi Üniversitesi'ne ve emeği geçen bütün eğitimcilere, hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nin katkıları önümüzdeki yıl da devam edecek. Onları yanımızda istiyoruz, beraber yürüyeceğiz. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Üretecekleri projeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak adına iki özel sınıf çalışacak. Üniversitedeki akademisyenlerimizin destekleriyle beraber, bizim eğitimcilerin de özel çabalarıyla bu sınıflarda bulunan öğrencilerimizi, ulusal ve uluslararası yarışmalara yollayacağız. Ve orada da büyük başarılar elde etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK PROJELER OLABİLİR”

“Atölyelerin mezunları, gelecekte teknoloji alanında çok büyük başarılara imza atacaklar” diyen İmamoğlu, konuşmasını, “Dünyayı değiştirecek projeler olabilir bunlar. Hatta ülkemize çok büyük itibar, çok büyük kazanımlar elde edecek projeleri hayata geçirecekler. Buna inancımız tam. Bu salonda, o inanç ve o enerji var. Az önce çocuklarla konuşurken gözleri, beden dilleri… İnanılmaz hazırlar. Özgür alanlar istiyorlar. Sevgi istiyorlar. Saygı istiyorlar. Çocuklarımızı lütfen hiç kısıtlamayalım. Çocuklarımızın isteklerini dikkate alalım. Onları dinlerken, bir yetişkinden öte dikkatle dinleyelim. Çünkü inanılmaz zekiler, çok kararlılar ve az önce çocuğumuzun söylediği gibi, asla vazgeçmeme disipline sahipler. O açıdan onlara çok inanıyorum” sözleriyle tamamladı.

Konuşmaların ardından mezuniyet törenine geçildi. İmamoğlu, Doç. Kartal ile birlikte, sembolik olarak her proje grubundan 1 öğrenci ve 1 eğitmene teşekkür plaketlerini verdi. Plaket töreninin ardından sahneyi dolduran yeni mezun öğrenciler, İmamoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

3 BİN 500 BAŞVURU YAPILDI 870 ÖĞRENCİ SEÇİLDİ

İBB Teknoloji Atölyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “İBB Teknoloji Atölyeleri”, faaliyetlerine 09-10 Ekim 2021 tarihinde başladı. İlkokul düzeyinden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin, ortaokul düzeyinden 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerinin, lise düzeyinden ise 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin katılabileceği İBB Teknoloji Atölyeleri için 3 bin 500 kişi, teklonojiatolyeleri.ibb.istanbul adresi üzerinden sınav başvurusu yaptı. Atölye çalışmalarına katılmaya hak kazanan öğrenciler, oluşturulan eğitim takvimi ve düzeye uygun çalışma grupları çerçevesinde 6-7. ve 9-10. sınıflar 8 aylık, 4.ve 5. sınıflar 4 aylık bir çalışma programına dâhil oldu. Atölye çalışmalarında 4-5. sınıf seviyesinde 446 öğrenci, 6-7. sınıf seviyesinde 219 öğrenci, 9-10. sınıf seviyesinde 205 öğrenci, 48 eğitmen yer aldı. Toplam 870 öğrenci ile yaklaşık 8 ay süren eğitimler, 19 Haziran 2022 tarihinde tamamlandı. Atölyelerde; teknoloji tüketicisi değil, teknolojide yenilikçi icatlar yapan toplum olma yolunda bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece teknolojide dışa bağımlılığın azalmasını sağlamak hedeflendi. Atölye çalışmaları Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından planlanan içerikler, müfredat ve etkinlikler kapsamında gerçekleştirildi.

R5qVQj89twTnLbsZK0PJ3EOg..jpeg

npFcwiVags3l820drvP1LJ5G..jpeg

0m3sNFOhjCqMYtPxuaBolVKd..jpeg

ioGR4u3sBekzNEMLrgjd9WVb..jpeg

OZojCcqTRUtIigNvkS3s0EmJ..jpeg

Q52ST30teanYOZVPEh8oDUmz..jpeg

XN2RQBCp7g1zaPGjdFSV4Oo6..jpeg

DwoHMO5qnCB3ZVK9Nygje10I..jpeg

sPzQGh98DZHdFrfNBl2XJyoK..jpeg

ghqswpAUSCOMc0FtKvbWNGX4..jpeg

2P9hCRQgwBF5vDEeqHpcVXnU..jpeg

IdF9g3ojO6Xsazthlbe8QUrL..jpeg

PfY7kOcijzJVKWpIly9N0SLa..jpeg

m3jG5xTQazEbDI9Z7XKts0p6..jpeg

v1V9agZkyWtXCrd6FATNxjlI..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.