İlk Yardım Eğitimi Kursiyerleri Sertifikalarını Başkan Özer’den Aldı

İlk Yardım Eğitimi Kursiyerleri Sertifikalarını Başkan Özer’den Aldı

BaşkanÖzer’den Ilk Yardım Eğitiminin Önemine Vurgu!

Esenyurt Belediyesinin Temel İlk YardımEğitimi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den aldı. İlk yardım eğitiminin önemine vurguyapan Özer, “Sizi tebrik ediyorum. Bu eğitimler sayesinde bir can bilekurtarsanız, büyük bir başarı olur” dedi.

Esenyurt Belediyesi, kaza ya da kriz anlarındayaşamı tehdit eden risklerin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla vatandaşlaraTemel İlk Yardım Eğitimi verdi. Belediyenin Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ndekikursiyerlere yönelik eğitimler dört hafta sürdü. Sağlık personelleri tarafındanverilen eğitimlerde vatandaşlar; ilk müdahale, suni teneffüs, yaralanmalardatampon, doğru duruş, kırıklara müdahale ile düşmeye ve boğulmaya yönelikkonularda bilgilendirildi. Herhangi bir kaza durumunda doğru müdahaleyöntemlerini öğrenen kursiyerler, eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreniylebelgelerini Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den aldı.

“Bir KişiBile Bir Can Kurtarsa, Büyük Bir Başarı Olur”

Sertifika programında yaptığı konuşmada ilkyardım eğitiminin önemine değinen Prof. Özer şöyle konuştu: “Kursiyerlerimizolarak el becerilerinizi geliştiriyorsunuz. Bu son derece önemli bir şey. Yaniinsanın kendi hayatını zenginleştirmesi için bir çabanın içinde olması son dereceönemlidir. Bu nedenle sizi kutluyorum. Siz aynı zamanda bu kursu kendiniz talepetmişsiniz. Bu da son derece önemli. Burada anlatılan bilgiler aynı zamandahayatın pratikleri içinde, hayat kurtaran unsurlar olacak. Belki bugün lazımolmayacak ama birgün işe yarayacak. Bir kişi bile bir can kurtarsa, büyük birbaşarı olur. Bu nedenle sertifikaları sizlere vermekten dolayı çok memnun vemutlu olduğumu belirtmek istiyorum.”

“Esenyurt’taKadın Emeği Pazarı Kuracağız”

Kadınlara emeklerini sergileyecekleri alanlarkazandıracaklarının müjdesini de veren Başkan Özer, “Ayrıca sizin emeklerinizindeğerini bulması çok önemli. Hatta bunun için Sayın İmamoğlu’na dedim ki“İstanbul'da, bize bir iki yer verin. Onlar da tamam dediler ama dahaneticelenmedi. Bir de Esenyurt'ta kadın emeği pazarı gibi bir çalışmayapabiliriz. Buradan yola çıkarak arkadaşlarımız şimdi bir kooperatif çalışmasıyapıyor. Onlar da bu anlamda sizinle bir iş birliği içinde olacaklar. Zaten bupeyderpey ilerleyeceğimiz bir konu. Bir de inşallah bu sene bitmeden kadınemeğinin değerlendirilmesiyle ilgili bir festivali yapacağız” diye konuştu.

 

6baypvir2sjdj0qww14axyuv.jpg

f95dzzcimxI1lkmwrwchp4q2.jpg

s0omvqvjetrf2ha7gylkucyw.jpg

wbv75nwuqxyefp2poc3rkyxu.jpg

x2xlvuwIqcdyodzfip4srku6.jpg

6oybzahpuIbzoswxtd51ge7u.jpg

gurlxabtrlzts0hzbdvunfhw.jpg

bcd02ijwofekt4vl6hIsdzlu.jpg

by4qmzt2fuuvcdqaoe89dnrj.jpg

p9ny20vhd1rhxuplsvzkfuac.jpg

lw4hxj5rmsxevwofylqcggny.jpg

pzxizeId0kva6v5yqbmxjslc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.