İMAMOĞLU: "İSTANBUL’UN, 2036’DA OLİMPİYATI VE PARALİMPİĞİ TÜRKİYE'YE GETİRMESİ LAZIM. BU KONUDA MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK"

İMAMOĞLU: "İSTANBUL’UN, 2036’DA OLİMPİYATI VE PARALİMPİĞİ TÜRKİYE'YE GETİRMESİ LAZIM. BU KONUDA MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un, mutlaka 2036’da olimpiyatı ve paralimpiği ev sahibi olarak Türkiye'ye getirmesi...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un, mutlaka 2036’da olimpiyatı ve paralimpiği ev sahibi olarak Türkiye'ye getirmesi lazım. Bunun da gerçekten bir ruh ile olabileceğine inanıyoruz. Onun adı da olimpizm ruhu. Yani içerisinde tabii ki tesisleşme, yapılaşma, farklı imkanlar var ama esas olan spor kültürü, sporcu kültürü ve sporcunun yetişmesine dönük alanların ve özellikle iyi eğitimcilerin varlığı. Bunlar da var. Sayısını arttırmalıyız. Tabana yaymalıyız, toplumsal hale getirmeliyiz. Bu konuda da motivasyonumuz çok yüksek” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün (İBBSK) 7 sporcusunu ödüllendirdi. İmamoğlu, İBBSK sporcularını Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te ağırladı. Toplantıda ilk konuşmayı, İBBSK Başkanı Fatih Keleş yaptı. Keleş, İBBSK olarak 3 bin 652 lisanslı sporcu, 100’ün üzerinde hoca, 250 milli sporcu ve 30 Milli Takım hocası ile 19 dalda amatör branşlara verdikleri desteğe ilişkin bilgiler paylaştı. Ülke sporuna destek vermek amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Keleş, “Performans sporcusu yetiştiren kulüp olarak, sporun en zirvesi olimpiyat oyunlarına en fazla sayıda sporcu göndermeyi ve orada başarı kazanmayı hedefleyen bir kulübüz. Arkadaşlarımız, 2020 Olimpiyatları’nda ve Paralimpik Oyunları’nda 21 sporcumuz ile hem kulübümüzü hem de ülkemizi temsil ettiler ve büyük başarılar elde ettiler. Önümüzde 2024 Paris Olimpiyatları var. Hedefimiz, bu olimpiyatlara en fazla sayıda sporcuyu göndermek ve orada başarılarımızı bir kat daha artırarak ülkemizi gururlandırmak; kulübümüzü ve şehrimizi onurlandırmak istiyoruz” dedi.

Paralimpik sporcularla sohbet eden İBB Başkanıİmamoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın pandemi nedeniyle seyircisiz yapılmasını talihsizlik olarak niteledi. İmamoğlu, şunları söyledi:

PANDEMİ SÜRECİ BİZE DERSLER VERDİ: Spor buluşmasının belki de en değerli unsurlarından birisi, seyirci heyecanının da içinde olmasıdır. Ama bu da belki tarihe not düşülen, hepimizin belki dersler alması gereken, bir daha dünyada var olan insanlar olarak sorumluluklarını gözden geçirmesi gereken bir dersi bize verdi diye de düşünmek lazım.

PARİS OLİMPİYATLARINA HEDEF KOYMALIYIZ: Hem olimpiyata hem de paralimpik oyunlara en fazla sporcu veren kulüp olmamız çok kıymetli. Sayın Fatih Keleş'in de az önce ifade ettiği gibi, Paris Olimpiyatları’na hedef koymamız gerekiyor. Gerçekten ülkemizin yetenekli insanları var. Önemli olan, yetenekli olan insanlarına fırsat tanımak. Her iki branşta da en üst seviyede katılımı ve hem İstanbul'un hem Türkiye'nin yetenekli insanlarının fırsat bulduğu bir kulüp olabilmeyi başarmamız lazım. Bu noktada fedakarlığı en üst seviyede ortaya koyarız.

AMATÖR SPORLARDA ÇOK ÖZEL BİR İNSAN KAYNAĞINA SAHİBİZ: Ülke ve şehir olarak, amatör spor branşlarında çok özel bir insan kaynağına sahibiz. Bu konuda hem İBB'nin Spor Müdürlüğü hem Spor İstanbul, yetenekleri bir araya getirmede, organizasyonlar yapıp İstanbullunun yetenek haritasıüzerinden branşlara yönlendirmeye varıncaya kadar, sporcunun yolculuğunu tarifleme konusunda büyük fedakârlık yapmaya dönük bir yol haritasıçizdiler. Biz de onların yanındayız. Bunun başarıya ulaşması, tabiri caizse hani vitrine konduğu yer de işte o 4 yılda bir yapılan bu oyunlar. Takımımızın gümüş madalyalı bir arkadaşı var, ama çok başarılı mücadele ortaya koymuş olan çok değerli oyuncularımız var, sporcularımız var. Her birisinin görüyorum ki Paris'e şimdiden hedef koymuş bir motivasyonları var. Dolayısıyla tümüyle onların yanındayız.

MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK: İstanbul’un mutlaka 2036’da olimpiyatı ve paralimpiği ev sahibi olarak Türkiye'ye getirmesi lazım. Bunun da gerçekten bir ruh ile olabileceğine inanıyoruz. Onun adı, aslında o bahsettiğimiz ve beyanda bulunduğumuz olimpizm ruhu. Yani içerisinde tabii ki tesisleşme, yapılaşma, farklı imkanlar var ama esas olan spor kültürü, sporcu kültürü ve sporcunun yetişmesine dönük alanların ve özellikle iyi eğitimcilerin varlığı. Bunlar da var. Sayısını arttırmalıyız. Tabana yaymalıyız, toplumsal hale getirmeliyiz. Bu konuda da motivasyonumuz çok yüksek. İnşallah İstanbul'da, çok özel bir spor dönemini hep birlikte yaşatırız. Bunun da vücut bulmuş hali, simgeleşmiş noktası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz olacak. Tekrar bütün sporcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyorum.

SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

İmamoğlu ve Keleş, konuşmaların ardından, aralarında Tokyo’dan “makaralı yay” dalında gümüş madalyayla dönen Bülent Korkmaz’ın da bulunduğu sporculara ödüllerini verdi. Beytullah Eroğlu (yüzme), Koral Berkin Kutlu (yüzme), Elif İldem (yüzme), Sadık Savaş (klasik yay) ve Mehmet Vasıf Yakut (para taekwondo) da ödüllerini alan diğer sporcular oldu. Sağlık sorunu nedeniyle toplantıya katılamayan Yağmur Şengül (klasik yay) adına ödülünü, antrenörü Ebru Ar Şengül aldı. İBBSK antrenörlerinden eski milli güreşçi Hakkı Başar da emekliye ayrılması nedeniyle plaketle onurlandırıldı. Spor İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur ile İBBSK Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu da toplantıda yer alan diğer isimler oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.