İNFAZ VE KORUMA MEMURLARININ GÖZÜ TBMM'DE
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in verdiği, sayıları 70 bini bulan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifi...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in verdiği, sayıları 70 bini bulan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Teklif yasalaşırsa; ‘genel idari hizmetler’ sınıfı altında görev yapan infaz ve koruma memurları, ‘emniyet hizmetleri’ sınıfına dahil edilerek ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirilmeler yapılmış olacak.
Atila Sertel’in TBMM’ye verdiği kanun teklifi, Meclis İçtüzüğü’nün 37’nci maddesi uyarınca 9 Kasım Salı günü Genel Kurul’da görüşülecek. Zor mesleklerden birinin de infaz koruma memurluğu olduğunu belirten Atila Sertel, pandeminin başlangıcı ile birlikte cezaevlerinde başlayan izole sürecinde fedakarca çalışan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirecek her türlü adımın desteklenmesi gerektiğini söyledi.
“PARTİLER ÜSTÜ MESELE”
Atila Sertel, yaptığı açıklamada, infaz ve koruma memurları için verdiği kanun teklifi hakkında şunları söyledi:
“Zor koşullarda çalışan infaz ve koruma memurları, öncelikle büro memurlarının da içerisinde yer aldığı ‘genel idari hizmetler’ sınıfından ayrılarak ya kendilerine ayrı bir sınıf ihdas edilmesini ya da emniyet hizmetleri sınıfında yer almayı istiyor. Bu hak ettikleri sınıflandırma ile birlikte özlük haklarının önemli bir bölümüne kavuşmuş olacaklar. Bunun yanında, sözleşmeli-kadrolu personel ayrımının ortadan kalkması, görev tanımlarının netleştirilmesi, yıpranma hakkının geriye doğru işletilmesi, tüm personele 3600 ek gösterge verilmesi ve fazla mesai durumunda ücret hakkı tanınması gibi çok sayıda sorun ve talepleri var. Hapishanelerde zor koşullarda görev yapan infaz ve koruma memurları kimi zaman öldürülüyor kimi zaman dövülüyor, bütün bunlara rağmen özveriyle görev yapıyorlar. İstedikleri, iktidarın kendilerini duyması, sorunlarına çözüm üretmesi. Partiler üstü gördüğüm bu kanun teklifinin, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla 9 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edileceğine inanıyorum.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.