İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Bozkırefesi uzandı

İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Bozkırefesi uzandı

4 yaşlı safkan Arap atlarının mücadelesine sahne olan koşu 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı İstiklal Savaşı Koşusu'nda jokeyi Selim Kaya ile start alan, Fedai Kahraman'ın sahibi olduğu Bozkırefesi (Özgünhan - Aytolun / Altaha) pistten zaferle ayrıldı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Mücahit Kaya'nın antrene ettiği doru erkek safkan bu sonuçla kariyerinin 3. Grup koşu zaferini hanesine yazdırırken toplamda 5. birinciliğini elde etti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

İstanbul'da günün tek Grup mücadelesine jokeyi  Ahmet Çelik ile katılan Akatahan (Özgünhan - Hankızı / Sezginbey) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Balkı Tay (Özgünhan - Arcivan / Atak) Akın Sözen idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Halis Karataş ile start alan Jafar (Kurtel - Çeviknaz / Özgünhan) pistten dördüncülükle ayrılırken, Soyluşah (Uçanbey - İkbalim / Yaşarcık) Vedat Abiş idaresinde beşincilik elde etti.

Yarışın galibi Bozkırefesi için bitiriş derecesi 2.21.46 olurken, farklar 2 Boy - 4 Boy - Boyun - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Melih Kahraman'a kupasını İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan verdi.

Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Alim Melih Kura kazanan safkanın antrenörü Mücahit Kaya'ya plaket takdim etti.

Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli ise kazanan jokeyi Selim Kaya'ya plaket takdiminde bulundu.

Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avcılar Şube Başkan Yardımcısı Çavuş Zeki Armağan günün anısına Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli'ye hediye takdiminde bulundu.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Selman Taşbek ve davetliler de katıldı.
 

İstiklal Savaşı

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla resmi olarak başlayan İstiklal Savaşı, 4 yıllık çok cepheli askeri ve siyasi bir mücadelenin sonucunda Lozan Barış Antlaşması ile sona ermiştir. Bu süreçte Misak-ı Milli sınırlarına büyük ölçüde ulaşılmış, yabancı devletlerin memleket üzerindeki ekonomik baskıları kaldırılmış ve cumhuriyetle yönetilen yeni bir Türk devleti doğmuştur. Başta milli mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

geq6afznldnac12hv0ttjvr3.jpg

ekuofj8rdzsuq5s9fdemhqk1.jpg

aj4g9afssx2xcduplpvebt0q.jpg

qfvodb1ajhkabwmrpx9tet30.jpg

pbxozt0hfgd5py4xhl12s3c8.jpg

zah6ybdm3lc75ks2n4px9wvb.jpg

nacv6qbylay84dosg3js7kuv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.