İTÜ ÖĞRENCİLERİ, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ'NE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

İTÜ ÖĞRENCİLERİ, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ'NE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, derslerinde teorik olarak öğrendikleri bilgilerin sahadaki gerçek yansımasını...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, derslerinde teorik olarak öğrendikleri bilgilerin sahadaki gerçek yansımasını görmek için Kuşadası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne teknik gezi düzenledi. 

İTÜ Çevre Mühendisliği kulübü olarak geziyi düzenleyen öğrencileri tesiste ağırlayan ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç ve ASKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Hakan Kirif, tesisin genel işleyişi hakkında bilgilendirme yaptı. 

Tesisin yaz aylarında artan turist sayısıyla birlikte oluşan 1 milyonluk Kuşadası nüfusunun ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olduğunu belirten Hakan Olkaç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çevre konusundaki hassasiyeti ile birlikte çok büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. Konuşmasında geleceğe bırakılacak en büyük mirasın yaşanabilir bir çevre olduğuna dikkat çeken Olkaç, geleceği şekillendirecek olan öğrencilerin bu bilinçle çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi. 

Toplantının ardından Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Hakan Kirif tarafından tesisteki teknik odalar ve arıtmanın yapıldığı tüm aşamalar öğrencilere tek tek anlatılarak bilgilendirme turu yapıldı.

"KUŞADASI İLERİ BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ TÜRKİYE'DEKİ ENDER TESİSLERİNDEN BİRİ”

İleri biyolojik arıtım yapılıyor olmasından dolayı bu tesise teknik gezi düzenlediklerini belirten İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü Başkanı Furkan Can Akalın, “Öncelikle çok güzel karşılandık ve bizimle ilgilenildi. 2019 yılında hizmete alınan böyle yeni bir tesisi görmek ve pandemi koşullarından görememiş arkadaşlarımızın da görme fırsatı bulması bizler için çok güzel oldu. Son dönemde bu tesisler önem kazandı. Burası da güzel işletilen koku problemi olmayan Türkiye'deki ender tesislerinden biri” diye konuştu. 

“KROKİLERİ GÖSTERDİLER BEN DE DERSİMDE KROKİ ÇİZECEĞİM İÇİN İŞİME YARAYACAK”

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emirhan Yaşasın da “İleri biyolojik arıtma tesisindeki her sürecini bize anlattılar. Bugün çok öğretici oldu. Geldiğimiz ekip hazırlık sınıfından 4. sınıfa kadar her türlü öğrenciyi barındırıyordu. Bu konularda hiç fikri olmayan insanlara bir şeyler kattı. Dersleri almış olmama rağmen böyle bir tesis gezmemiştim, ilk defa görmüş oldum. İlk gittiğimiz yerde krokileri gösterdiler ben de dersimde kroki çizeceğim için işime yarayacak. Bizlere bu imkanı veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

“KADIN BİR BELEDİYE BAŞKANININ OLDUĞU YERDE OLMAK ÇOK GÜZEL”

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Rabia Yavaş, daha önce de tesisi ziyaret ettiğini belirterek, “Hazırlık sınıfındayken gelmiştim ama o dönem pek bilgim olmadığı için gördüklerin oturmamıştı ama şimdi derslerde öğrendiğimiz için pekiştirmek adına çok iyi oldu. Pandemi döneminde teknik gezi yapamadığımız için birçok bilgi havada kalmıştı. Bu nedenle gezinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çizimler yapıyorduk ve havada kalıyordu, pekiştirmek açısından iyi oldu.Çevre duyarlılığı olan ve böyle bir tesis oluşturan, kadın bir belediye başkanının olduğu yerde olmak ve bize destek olduğunu bilmek çok güzel, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ONLINE DÖNEMDE BAŞLAMIŞTIM, İLK DEFA GERÇEĞİNİ GÖRDÜM”

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eylül Özfırat ise “Benim için ilk defa böyle bir gezi oldu. Online dönemde başlamıştım ve fotoğraflardan görüyordum. İlk defa gerçeğini gördüm, kafamda kurma konusunda epey yardımcı oldu. Beklediğim çok daha büyük bir yer çıktı. Geniş bir alanda yapılıyormuş” dedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.