İYİ PARTİLİ ATAŞ'TAN BAKAN PAKDEMİRLİ'YE: "ÇİFTÇİLERİMİZİN HACİZ İŞLEMLERİNİN DURDURULMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPILMAKTA MIDIR"

İYİ PARTİLİ ATAŞ'TAN BAKAN PAKDEMİRLİ'YE: "ÇİFTÇİLERİMİZİN HACİZ İŞLEMLERİNİN DURDURULMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPILMAKTA MIDIR"

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, çiftçilerin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı. Ataş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması...

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, çiftçilerin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı. Ataş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne, Ziraat Bankası ve özel bankalara olan borçlarının faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılmasına ve uygulanan haciz işlemlerinin durdurulmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır" diye sordu. 

Dursun Ataş, çiftçilerin sorunlarına ilişkin Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Ataş'ın, çiftçilerin zor durumda olduğunu belirttiği soru önergesi şöyle:

"BORÇLAR ÇİFTÇİMİZİN BELİNİ BÜKMÜŞTÜR"

"Her fırsatta tarım ülkesi olmakla övündüğümüz ülkemizde, iktidar tarafından uygulanan tarım politikaları sebebiyle çiftçimiz zor durumdadır. Üretimden ziyade ithalata dayalı tarım politikası belirleyen iktidardan yeterli desteği alamayan, artan üretim maliyetleri altında ezilen çiftçilerimiz, günü kurtarma ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılama adına Tarım Kredi Kooperatifleri’nden veya özel kredi kuruluşlarından krediler kullanmakta, borçlanarak üretimlerine ve günlük hayatlarına devam etmeye çalışmaktadır. Bir taraftan artan üretim maliyetleri, diğer taraftan Tarım Kredi Kooperatifleri’nden kullanılan yüksek faizli kredilere olan borçları, çiftçimizin belini bükmüştür.

"KURAKLIKLA MÜCADELE KAPSAMINDA HANGİ PROJELER YAPILMAKTADIR"

- Tarımsal üretimden vazgeçen çiftçilerimizi tekrardan üretime döndürmek için bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Tarımsal üretimde artan maliyetleri düşürmeye yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne, Ziraat Bankası ve özel bankalara olan borçlarının faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılmasına ve uygulanan haciz işlemlerinin durdurulmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Çiftçilerimizin sulama birliklerine ve elektrik firmalarına olan borçlarına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

- Kuraklık mağduru çiftçilerimizin mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir planlama yapılmakta mıdır?

- Kuraklıkla mücadele kapsamında hangi projeler yapılmaktadır?

- Kuraklıktan zarar gören ve TARSİM sigortası olmayan çiftçilerimizin TARSİM sigorta kapsamına alınmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.