İYİ PARTİLİ SUNAT: OSMANCIKLI ÇELTİK ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

İYİ PARTİLİ SUNAT: OSMANCIKLI ÇELTİK ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Şenol Sunat ile İYİ Parti Kalkınma Politikaları BaşkanıÜmit Özlale, çeltik ve tarım ekonomisi konusunda...

ERKAN KARACA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Şenol Sunat ile İYİ Parti Kalkınma Politikaları BaşkanıÜmit Özlale, çeltik ve tarım ekonomisi konusunda partinin görüşlerini anlatmak üzere Çorum’a geldi. Özellikle çeltik üreticilerinin sıkıntı içinde oludğunu belirten Sunat, "Aranızda yüzü gülen var mı?" diye sordu.

Osmancık’ta çeltik üreticileri ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan YardımcılarıŞenol Sunat ve Ümit Özlale tarım sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat; “Çeltik üreticileri evet, kolay bir şey mi çeltik üretmek. Çokta zor. yüzde 90 oranında girdi maliyetleri artmış. Yüzde 20 oranında alım. Devletin alım fiyatı açıklanmış. Ama biri yandaşlarda çıkıyor sayın başkan, bir de Ziraat Odası mıymış, başkanımıymışçıkıyor, aman yüzü güldü esnafın diyor esnafın yüzü güldü. Gülen var mı aranızda? Var Mı?” şeklinde çeltik üreticilerine seslendi. İYİ Parti heyetine vatandaşlar görüşlerini şöyle aktardı: 

OSMAN BOLAT: "Ben bu tarım politikasından dolayı traktörümü sattım. Osmancık Belediye Başkanı 200 dönüm yer sattı, borçlarından dolayı yine burada çalışma yapıyor mesela. Gübre fiyatlarına yüzde 300 zam geldi. Bizim çeltiğe yüzde 20 açıkladılar. Alan da yok yani şu anda ben mesela çeltiğimi çıkardım mesela alan yok. Oraya gidiyorum yok. Ofis açılacak diyorlar ofiste yok. Randevu bile vermiyorlar. Hem çıkıyor mesela Cumhurbaşkanımız çeltik fiyatını açıklıyor. Bu ülkede Tarım Bakanı yok mu mesela? Yani işte şimdi şöyle demek istiyorum. Biz nereye gideceğiz, çıkar yolu bulamıyoruz."

SÜLEYMAN ATAHAN: "Senelerdir Obruk Barajı yapıldı, bu günden bugüne daha sulama gelecek. Yok. Emin ol trafolar kesildi her ay elektrik parası gibi biz, kuyulardan 80–100 metre buralardan su basıyoruz. Trafoya geliyor 100–150 milyar, aylık. Bunu toplamak sekiz on kişinin içinden toplamak çok zor. Emin çeltikleri satsın çoğu orada ekenlerin, borçlarınıödemeyi bırak ahılları boşaltmaya başladılar. Yani bunları orda dile getirin vekilim. Gerçekten böyle. Ahıllar bitmek üzere ahıllar, bırak çeltiği. 100 milyar sadece bir ayda trafoya geliyor en az gelen. Şimdi geliyor TEDAŞ iki gün orda yazıyor şarkıdan geliyor trafoyu kesiyor, para yatmadığı zaman. Şimdi trafolar kesik. Orada ben arazide kalıyorum. Yaz boyu trafoları kestiler komple. Dediğin zaman borcunuz var diyor şimdi bura da bakmıyor. Samsun, Çorum bakıyor geliyor kesip gidiyor. Şimdi ışıksız bekliyorum ben orda el lambasıyla. Bunun çözümünü dile getirin orda. Şimdi çoğu sesini çıkaramıyor korkudan. Emin olun böyle. Bak Osmancık burası kaç bin nüfusu var, şuradakilere bakın korkudan gelemiyorlar. Yeter artık milletin buraya geldi."

MUSTAFA KABA: "Bu cumhurbaşkanı niye yalan söylüyor. Ben bak belediye emeklisiyim. 13 sene oldu cebimdeki para 13 lira nasıl biz 15 kat 20 kat zenginledik. Bunu açıklar mısınız. Aha bak şununla geziyorum ben aha, 63 yaşındayım 63. Zenginledik diyor televizyonlarda. Aha 15 liram var bak aha 15 lirayla geziyorum. Bu milleti kandırmasınlar. Bak ben eskiden beri MHP’liydim, Devlet Bahçeli onun yanına geçince bıraktım gittim. Yazık değil mi bize de. Bizim boynumuzu bükük koyup gidiyor. Haklının yanında olun. Her zaman ben İYİ Parti’ye gönül verenlerden bir kişiyim, beni başkanım da bilir."

SATILMIŞ BARDAK (OSMANCIK KIZILTEPE KÖYÜ MUHTARI): "Kızılırmak bizim. Buraya Norveç’e baraj yaptırdılar, elimizdeki tarlaları aldılar çeltik tarlalarını, bugün geçim sağlayamıyoruz biz kıraç tarlalara kaldık, yani yardımda yok. Elektriklerimizi lafla, sözle bedava vereceklerdi şimdi parayla elektrik yakıyoruz. iki gün sonra onu da yakamayacağız. Ha şimdi Osmancık’ın halkı, bak burada kaç halk var şimdi toplasan 30 halk var. Korkularından gelemiyorlar buraya konuşmaya gelemiyorlar. Sen Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin milletvekilisin, sen benim milletvekilimsin. AKP’den resmen korktuklarından Osmancık halkının kimse sesini çıkaramıyor. Ben bunu söylüyorum. Bir kere Kaymakamlıkta bize baskı yapıyorlar. Çünkü, yardımlar köylere belirli köylere yardım yapıyorlar. Bizim köylere yardım zamanında vermiyorlar. Şimdi AK Parti 4 dönem çok iyiydi ama geriye kalan dönemi tamamen çetelerle, baskıyla bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Allah İYİ Parti’nin ve CHP’nin yolu açık olsun."

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Parti Heyetinin Gezi Görüntüsü

* Basın Açıklaması Detay Görüntüler

* İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat

* Osman Bolat

* Süleyman Atahan

* Mustafa Kaba

* Satılmış Bardak Osmancık Kızıltepe Köyü Muhtarı Satılmış Bardak

* Partililerin Toplu Hatıra FotoğrafıÇekinmesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.