DAVUTOĞLU: "FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ"

DAVUTOĞLU: "FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa ile görüştü. İsrail’in düzenlediği saldırı sonrası taziye ziyaretinde bulunan Davutoğlu, Filistin’deki...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa ile görüştü. İsrail’in düzenlediği saldırı sonrası taziye ziyaretinde bulunan Davutoğlu, Filistin’deki son durum hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, "Filistin halkının yanındayız" dedi.

Davutoğlu, Filistin Büyükelçisi Mustafa ile bir araya gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu Filistin'e destek mesajı verirken, "İsrail’in bu saldırıları hem insanlık olarak büyük bir suçtur ama aynı zamanda da Filistin’i Müslümanlardan ve Filistinlilerden arındırma projesinin bir parçasıdır. Buradan bir kez daha bütün siyasi partilere siyasi liderlere ve bütün toplumumuza Filistin ile dayanışma konusunda en aktif tavrı sergilemesi dilediğinde bulunuyorum. Filistin halkının yanındayız” dedi.

"TÜRKİYE’NİN İTTİFAKLAR ETRAFINDA KUTUPLAŞMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Davutoğlu, HDP’ye Bakanlık verileceği iddialarına ilişkin bir soruya karşılık da şöyle dedi:

"Tamamıyla bizim dışımızda gelişen ve hiçbir surette de bu anlamda bir siyasi bir değerlendirmeye bile gerek görmediğim bir husustur. Spekülatif bir haber üzerinde yapılan yorumlardır. Türkiye’de bugün hepimizin ihtiyaç hissettiği husus, son dönemde yaşadığımız, hala içinde bulunduğumuz siyaset-mafya ilişkileri karşısında temiz siyaseti ayağa kaldıracak adımları atmak ve bu konuları konuşmaktır. Bu gündemi değiştirmek adına HDP ile ve herhangi bir başka ittifak koalisyon konularının gündeme getirilmesi doğru da değildir. Biz bu tür herhangi bir görüşmenin içinde de olmadık. Bu Türkiye’de siyasi alanda herkesin herkesle görüşmesi gerektiği bir dönemde; ki böyle olması icap eder. Türkiye’nin ittifaklar etrafında kutuplaşmasını da doğru bulmuyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.