CHP’Lİ MUHARREM ERKEK: “SAVCILARIN SUÇ DUYURUSUNA İHTİYACI YOK”

CHP’Lİ MUHARREM ERKEK: “SAVCILARIN SUÇ DUYURUSUNA İHTİYACI YOK”

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gündemdeki “mafya-iktidar” ilişkisi iddialarına ilişkin, “Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında...

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gündemdeki “mafya-iktidar” ilişkisi iddialarına ilişkin, “Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna, başvuruya ihtiyaç yok. Resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri var. Son derece vahim iddialarla karşı karşıyayız. Uluslararası uyuşturucu ticareti, cinayet iddiaları, mafya-iktidar-ticaret ilişkileri… Bunların mutlaka araştırılması, soruşturulması lazım” dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, son günlerde gündeme gelen mafya-iktidar ilişkisine dair iddialara ilişkin açıklama yaptı. Muharrem Erkek, şunları söyledi:

“Hukuk devletinden uzaklaştıkça mafya organizasyonlarına teslim olursunuz. Asıl sorunumuz, bugün yaşadığımız sistemde. Kuvvetler ayrılığı, hukuk devletini temelinden sarsan bu patronlu başkanlık sisteminde. TBMM, Araştırma Komisyonu, Soruşturma Komisyonu kuramıyor. Cumhuriyet Savcıları resen, kendiliğinden harekete geçemiyor. Neden? Çünkü tam bir keyfilik, hukuksuzluk hakim.

Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna, başvuruya ihtiyaç yok. Resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri var. Son derece vahim iddialarla karşı karşıyayız. Uluslararası uyuşturucu ticareti, cinayet iddiaları, mafya-iktidar-ticaret ilişkileri… Bunların mutlaka araştırılması, soruşturulması lazım. Millet adına… Millet adına bu yetkilerin kullanılması gerekir. Onun için ‘değiştireceğiz’ diyoruz. Onun için ‘Demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi, bağımsız ve tarafsız yargıyı her birlikte kuracağız’ diyoruz.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.