KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: "BURAYA 'KALAMIŞ'A SAHİLİMİZE ÇÖKMEYİN' DEMEK İÇİN GELDİK"

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: "BURAYA 'KALAMIŞ'A SAHİLİMİZE ÇÖKMEYİN' DEMEK İÇİN GELDİK"

Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı, Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylüler olarak girmek istediklerini...

Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı, Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylüler olarak girmek istediklerini fakat teklif bile vermelerinin engellediğini söylerken; Ankara'daki Özelleştirme İdaresi Başkanlığıönünde, "Bugün burada Kadıköy'ün canına kastedilen bir ihalenin başvurusunun son günü. Kadıköy'ün ciğerleri kesilecek, anıları silinecek. Biz bugün buraya ‘dur’ demek için, bu büyük hatadan dönün demek için geldik. Biz bugün buraya Kalamış sahilimize çökmeyin demek için, sahilimizi yeşil düşmanlarından korumak için geldik" dedi.

İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Fenerbahçe - Kalamış Yat LimanıÖzelleştirme ihalesine karşı Ankara Çankaya'ya gelen Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı; belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kent konseyi üyeleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kalamış Dayanışma Gönüllüleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığıönünde basın açıklaması yaparak, 50 binin üzerinde itiraz dilekçesini teslim ettiler.

Özelleştirme İdaresi önünde Fenerbahçe Kalamış Yat Limanıİhalesi ile ilgili açıklama yapan Odabaşı, Ankara'ya gelme nedenlerini şöyle anlattı: 

"Arkamda gördüğünüz bina sizlerin de bildiği gibi Özelleştirme İdaresi. Bugün burada Kadıköy'ün canına kastedilen bir ihalenin başvurusunun son günü. Kadıköy'ün ciğerleri kesilecek, Kadıköy’ün anıları silinecek. Biz bugün buraya dur demek için, ‘bu büyük hatadan dönün demek’ için geldik. Biz bugün buraya ‘Kalamış sahilimize çökmeyin’ demek için, sahilimizi yeşil düşmanlarından korumak için geldik." 

"BİZLERİİHALE DIŞI BIRAKARAK TEKLİF VERMEMİZİ BİLE ENGELLEDİLER"

Kalamış Sahili'ni Kadıköy için “nefes alma noktası” olarak nitelendiren Odabaşı, şunları söyledi:

"Yüzyıllardır anılarımıza ve mutluluğumuza ev sahipliği yapıyor. Bu nadide güzelliği betona teslim etmeyeceğiz. Çünkü Kalamış Sahili hepimizin, halkın. Özelleştirme projesine itiraz ederek "Kalamış Sahili Kadıköylüler'indir, ranta peşkeşçekmeyin" dedik. İtirazımızı kabul etmediler, ihaleye çıkılmasına onay verdiler. Yeter ki, Kalamış kurtulsun dedik, Kadıköy Belediyesi olarak, Kadıköylüler olarak ihaleye girmek istedik. Ama halkın temsilcisi olan bizleri de ihale dışı bırakarak teklif vermemizi bile engellediler."

"BU ÜLKENİN YEŞİLİNE, DOĞASINA, HALKINA BU KADAR DÜŞMAN OLMAYIN"

Kalamış Sahili için Kadıköylüler ile birlikte itiraz kampanyası başlattıklarını anımsatan Odabaşı, şöyle konuştu:

"Bizler rant için, kişisel fayda için değil Kadıköylüler adına Kadıköylüler'in faydası için talibiz. Daha önce Kadıköy'de söyledim, bugün de Ankara'da tekrar söylüyorum. İhaleye girecek firmalara sesleniyorum, halka rağmen, halkın faydasını gözetmeyen bu projeye onay vermeyeceğiz. Bizi duymak istemeyenlere, itirazımızı görmeyenlere bu sefer de Özelleştirme İdaresi önünden haykırıyoruz. Bu ihaleyi durdurun. Bu tarihi hatadan vazgeçin. Bir çevre katliamı daha yapmayın. Çocuklarınızın, torunlarınızın alacağı nefesi kesmeyin. Kalamış Sahili'nden elinizi çekin, Kalamış'ı halka bırakın. Bu ülkenin yeşiline, doğasına, halkına bu kadar düşman olmayın. Kalamış Sahili'nde elinizi çekin, halka bırakın. Bizlere de huzur bırakın. Çünkü Kalamış bizimle güzel, çünkü Kalamış'ın geleceği bizlerle güzel."

"KADIKÖYLÜLER OLARAK KALAMIŞ'A NASIL SAHİP ÇIKIYORSAK, VALİDEBAĞ'A DA ÖYLE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Bu sabah saatlerinde AKP'li Üskürdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na iş makineleri ile girerek moloz ve kum dökmesine ilişkin yöneltilen bir soruya ise Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı, şu yanıtı verdi:

"Validebağ Korusu bölgesinin belediyesi, Üsküdar Belediyesi, hukuk, kanun tanımaz bir şekilde, belediye başkanı avukat olmasına rağmen, mahkeme kararlarını hiçe sayarak koruya müdahale ediyor. Orada da arkadaşlarımız bu müdahaleyi durdurmak için direniyorlar. Hem yargı yoluyla hem dayanışma yoluylu Validebağ Korusu'na nasıl Kalamış'a Kadıköylüler olarak sahip çıkıyorsak, Kadıköylüler olarak Validebağ'a da öyle sahip çıkacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.