KADIN KOOPERATİFLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU

KADIN KOOPERATİFLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU

Antalya Muratpaşa Belediye BaşkanıÜmit Uysal, kadın kooperatifleri temsilcileriyle bir araya geldi. Uysal, “Birçok kooperatifimiz, bugün tescilli ürünler üretiyor....

Antalya Muratpaşa Belediye BaşkanıÜmit Uysal, kadın kooperatifleri temsilcileriyle bir araya geldi. Uysal, “Birçok kooperatifimiz, bugün tescilli ürünler üretiyor. Ama onların satış yapmaya çok ihtiyacı var. Kadın kooperatiflerine pozitif ayrımcılık çok doğru olur” diye konuştu.

Başkan Ümit Uysal, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde bu yıl 11’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX 2021 için Antalya’da bulunan kadın kooperatifleriyle bir araya geldi. Başkan Uysal’ın kadın kooperatifleriyle buluşmasına Balıkesir, Manisa, Burdur, Yozgat, Sinop, Isparta, Ankara, Aydın’dan 30’ya yakın kooperatifin temsilcisi katıldı.

POZİTİF AYRIMCILIK

Başkan Uysal, kadınların bağımsız ekonomi kurabilmelerinin, toplumların gelişmişlik düzeyi göstergelerinin başında geldiğini söyledi. Pandemi nedeniyle yapılamayan Kadın Kooperatifleri Festivali’nin çok temel bir ihtiyaç olduğunu belirten Uysal, son dönemde teşviklerle kadın kooperatiflerinin sayısı hızla atarken üretilen ürünlerin pazar bulmasında sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Dostça bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kadınların ürettiklerinin satışı için yollar bulalım. İlgili bakanlığımız, yurt dışında el yapımıürünlerin satıldığı yerleri bulup Türkiye genelinde kadın kooperatiflerinin ürünlerinin oralara ulaşmasıyla ilgili sistematik bir çalışma yapabilir. Asıl teşvik bu. Teşvik, makine hibeleri verip kooperatif sayısını artırıp birbirlerini rekabetle kırmalarına neden olmak değil. Birçok kooperatifimiz, bugün tescilli ürünler üretiyor. Ama onların satış yapmaya çok ihtiyacı var. Kadın kooperatiflerine pozitif ayrımcılık çok doğru olur.”

HEM GERÇEK HEM SANAL MAĞAZA

Başkan Uysal, kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturacak bir satış yerinin Erdal İnönü Kent Parkı’nda açılacağı müjdesini verdi. Kurulacak satış yerinin farklı bir model olacağını belirten Başkan Uysal, “Her kooperatifimize raf tahsis ettiğimiz, konsinye satış modeliyle çalışacak bir sistem kuruyoruz. Bunu internet sitesiyle de destekleyeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.