KADINLAR “KADIN”I YARGILIYOR

KADINLAR “KADIN”I YARGILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Lucy Kirkwood’un yazdığı, Özden Gököz’ün çevirdiği, daha önce Londra ve New York’ta sahnelenen “Gök Kubbe”yi İstanbul seyircisiyle buluşturuyor.

Ali Gökmen Altuğ'un yönetimindeki "Gök Kubbe" adlı oyun, kadın dayanışması, adalet ve toplumsal cinsiyet rolleri üzerine düşündürücü bir yolculuk sunuyor. Oyun, 16-19 ve 23-26 Ekim 2024 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde sahnelenecek.

Olay, bir cinayete karışan hamile Sally'nin durumu üzerine jüri üyeleri olan 12 kadının görüşlerini bildirmesi etrafında gelişiyor. Bölgenin zengin ailesinin çocuğu öldürülmüş ve katil asılmıştır. Ancak Sally'nin hamile olduğu iddiası nedeniyle cezası ertelenmiştir. Kadınlar, Sally’nin durumu hakkında karar vermeye çalışırken, kendi geçmişleri ve kadınlık halleri ile yüzleşiyorlar.

Yönetmen Altuğ, oyundaki kadınların toplumdaki rollerini ve mücadelelerini vurgularken, Sally'nin farklı bakış açısını da öne çıkarıyor. Oyun, kadınların yaşamlarındaki zorlukları ve adalet arayışını sorgulayan derin bir hikaye sunuyor. Oyunun müziği Emrah Can Yaylı, dramaturgisi Sinem Özlek gibi isimlerden oluşan bir ekip tarafından hayata geçirilmiş.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.