KÂĞITHANE’DE ÇOCUKLARA ÖZEL TEKNE ORUCU İFTARI DÜZENLENDİ

KÂĞITHANE’DE ÇOCUKLARA ÖZEL TEKNE ORUCU İFTARI DÜZENLENDİ

Kâğıthane Belediyesi'ne ait yeni Kültür Merkezinde düzenlenen program, küçük yaşlardaki çocukları oruca alıştırmak ve Ramazan’ın manevi yönünü daha yakından hissetmelerini sağlamak amacıyla hazırlandı. Çocuklara iftar menüsünde köfte, pilav, patates ve meyve suları sunuldu. Yanı sıra patlamış mısır ve pamuk şeker ikramlıkları, ramazan günlüğü ve ramazana özel ev süslemeleri hediye edildi.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, etkinlikte çocuklarla bir araya gelerek onların heyecanlarına ortak oldu ve etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Öztekin, “Ramazan’ın manevi atmosferini çocuklarımıza hissettirmek, onları oruca alıştırmak bizim için çok önemli. Bugün Kâğıthane’de bir geleneği yaşatıyor ve çocuklarımıza Ramazan’ı en güzel şekilde hissettirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Başkan Öztekin, her akşam Hasbahçe etkinlik alanında Ramazan’a özel etkinliklerin süreceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Her akşam Hasbahçe etkinlik alanında çocuklarımıza yönelik çok sayıda birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenliyoruz. Karagöz-Hacivat gösterisi, Ramazan yarışmaları, ilüzyon gösterisi, Ramazan maskotları, orta oyunu, jonglör ve kukla gösterileri, sosis balon şovları, bubble gösterisi ve Nasreddin Hoca gösterisi ile çocuklarımıza Ramazan’ı eğlenceli bir şekilde hatırlatıyoruz. Ayrıca bu etkinliklerin ardından yetişkinler için de söyleşiler ve çeşitli kültürel programlar gerçekleştiriyoruz. Tüm İstanbulluları, Ramazan’ın huzurunu ve bereketini Kâğıthane’de yaşamaya davet ediyorum.”

TEKNE ORUCU GELENEĞİ

Tekne orucu, Anadolu’nun eski bir geleneklerinden biridir. Eskiden, mutfaklarda bulunan büyük ekmek tekneleri, çocukların oruç tutarken zorlanmalarına yardımcı olurdu. Çocuklar, ekmek teknelerinin arkasına gizlenerek yemek yer ve oruçlarına kaldıkları yerden devam ederlerdi. Bu uygulamaya “tekne orucu” denir.

Tekne orucu, çocukların yalnızca günün bir kısmını oruç tutmalarını sağlar. Bu gelenek, çocukların oruç tutmaya alışmalarını ve Ramazan’ın manevi havasını hissetmelerini amaçlar. Çocuklar, sabah öğleye kadar ya da öğleden akşama kadar oruç tutma imkânına sahiptir.



dlj3zeruavce1yxqhofv6i7s.jpg

wwvaymskvnxi4zqsb3tjx9tj.jpg

s8pd3jhv04vcqb7ymyuater5.jpg

zxkrm0brqpwdntux8dzc4ueh.jpg

lmfkit5nxuawzsaqtqchyush.jpg

rcz8jmIa547du0qzwyefx9mo.jpg

ogceIqtdyfokbl0kuj9v5sn7.jpg

wzpexhqb9kdlyf7sjnmrgrlp.jpg

7lngpdgryzttassoeumicqp2.jpg

hn6vcam9cundkkxrw4eoyfjs.jpg

c5f7vtIgxzrmoxvopukerbnt.jpg

hslnfrkzxsu94cg0acqo1ujv.jpg

4nvf5kpu1lIei7lendqmtbvg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.