KARŞIYAKA BELEDİYESİ, ALZHEİMER MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATTI

KARŞIYAKA BELEDİYESİ, ALZHEİMER MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATTI

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Alzheimer Merkezi’nin temelini Dünya Alzheimer Günü’nde attı.

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Alzheimer Merkezi’nin temelini Dünya Alzheimer Günü’nde attı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Belgin Karavaş, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Merkezin temeline ilk ilk betonun atılışına tanıklık eden başkanlar, merkezin kente hayırlı olmasını diledi.

İNŞAAT 8 AY SÜRECEK

Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özcan Pamuk’tan projenin detayları hakkında bilgi alan Belgin Karavaş, Alzheimer Merkezi’nin hem hastalar hem de hasta yakınları için çok değerli bir kazanım olacağını vurguladı. Projeyi çok önemsediklerini ifade eden Cemil Tugay da merkez inşaatını 8 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Önemli oranda ileri yaş nüfusun yaşamını sürdürdüğü Karşıyaka’da büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi, Bahriye Üçok mahallesinde inşa ediliyor. 5 katlı olarak tasarlanan bina, 650 metrekarelik kullanım alanıyla hastalara ve yakınlarına hizmet verecek. Gündüz bakım evi olarak planlanan merkezde, hastaların sosyalleşmesi için rehabilitasyon çalışmaları yapılacak ve hasta yakınlarına da eğitimler verilecek. Alzheimer Merkezi’nin yapımına belediye imkanlarıyla başlanırken inşaata katkı koymak isteyenler için bağış hesabı da açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.