CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “YAKINDA FETÖ TAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR İSMİ AÇIKLAYACAĞIZ, ŞU ANDA ELİMİZDE”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “YAKINDA FETÖ TAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR İSMİ AÇIKLAYACAĞIZ, ŞU ANDA ELİMİZDE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yakında FETÖ takımından önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yakında FETÖ takımından önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda kütüphane söyleşilerinin ikincisini düzenleyerek gençlerle buluştu. Millet Kütüphanesi’nde gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşlarışöyle:

YAKINDA FETÖ TAKIMINDAN DA ÖNEMLİ BİR İSMİ AÇIKLAYACAĞIZ, ŞU ANDA ELİMİZDE: Şu anda terörle mücadelede, bu günlerde, Gara Operasyonu'nda emri veren Nurettin Sofi denen katili öldürdük, işini bitirdik. Ama biz bugüne kadar çok Nurettin Sofiler öldürdük. Hedefimiz şu anda Kandil; Kandil'i de çökertmemiz lazım. Rastgele bir yönetim yok. Ne yaptığını bilen, attığı adımı gayet iyi bilen ve bununla birlikte de hedefim benim şu ve bu hedefi de şu kadar zaman içerisinde gerçekleştireceğim, bu planlamayla yürüyen bir Türkiye Cumhuriyeti var. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda, onun da açıklamasını inşallah yapacağız.

BİZ KAPILARI NASIL AÇARIZ, TURİSTLERİ NASIL BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZE SOKARIZ, BUNUN ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ: Turistlere serbest, vatandaşa yasak... Bunların hepsi "biz iktidarı nereden çökertiriz'. Bu sabah bir TV kanalında "Turizm çöktü" diyor siyasete yeni giren şahıs. Biz göreve geldiğimizde 12 milyon dolar gibi turizm geliri vardı, ama biz bu rakamı 35 milyar dolara kadar çıkardık. Şu anda bir koronavirüs döneminden geçiyoruz ve turist vs. bunlar zaten gelemiyor. Gelenler öyle veya böyle bazı riskleri göze alarak geliyor. O riskleri göze alarak gelenlere de biz diyeceğiz ki "Sokaklarda dolaşamazsın'. Oradan 3-5 dolar veya avro girecekse ülkemize, bırak girsin. Nerelere nasıl para harcayacağı belli. Bu konularda yapılan iş tamamen bir siyasi dezenformasyondur. Şu anda diyelim Sultanahmet Meydanı'nda birçok yer kapalı. Dolaşan turistler de halı vs. bazışeyler satın alıyorsa alıyordur, onlara kapıyı niye kapatacaksın? Türkiye'ye girecekse oradan bir döviz, bırak girsin. Sıkıntı zaten bu aya kadar böyle devam etti. Biz kapıları nasıl açarız, turistleri nasıl bir an önce ülkemize sokarız, bunun arayışı içerisindeyiz. Bunun için birçok Avrupa ülkesiyle görüşmeler yapıyoruz. Kültür Turizm Bakanım örneğin dün Rusya'daydı. Öbür tarafta biz İngiltere'yle, Almanya'yla görüşmeler yapıyoruz. Buralardan turistler gelsin diye. Turiste açık, yerliye kapalı gibi bir şeyin propagandasını yapmak sosyal medyanın sadece sahtekarlığı ve ülkemizi içeriden vurmasına yönelik kampanyadan başka bir şey değildir. Testi olmadan zaten gelemiyor. Hatta bazıları bu testi ülkemizde olma durumunda kalıyor. Sosyal medya "Biz bu iktidarı nasıl vururuz, Erdoğan'ın nasıl tökezletiriz', yaptıkları iş bu.

ÇOK CİDDİ NAKDİ YARDIMLARI DA BU KARARIN İÇİNE KOYDUK: Ciddi manada bir düşüş söz konusu oldu. 10 binlere indiysek şu anda, bu o kararlı almış olduğumuz, nitekim Kabine Toplantısı'ndaki kararların neticesidir. Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkıçok açık gördük. Hedef her şeyden önce 5 bine inmek. 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız. Vefat sayısı da ciddi manada azalmış olacak 5 bine indiğimizde. Bunu başarmak için de her türlü tedbiri alıyoruz. Esnafa yönelik tedbirler alıyoruz. Bu tedbirleri alırken esnaf çok daha rahat bir çalışmanın içine girmiş olsun. Restoranların, kafelerin, berberlerin durumu, bütün bunları masaya yatırdık, dün Kabine toplantısında bunları konuştuk. Çok ciddi nakdi yardımları da bu kararın içine koyduk. 5 bin, 3 bin liralık nakdi yardımlar var. Bunları biz eğer güçlü bir devlet olmamış olsak, bunları atabileceğimiz bir adım da olmaz.

NETANYAHU YANITI: FİLİSTİN DENDİĞİ ZAMAN BENİM CİĞERLERİM ADETA SESE GELİR: Olayı uluslararası bazda değerlendirmeyelim. Maalesef ülkemizde de aynı kafada olan, aynı yanlışı ortaya koyan siyasi liderler var. Muhalefetin bir kanadı, örneğin benim Netanyahu ile adeta aynıçizgide olduğumu söyleyecek kadar grup toplantısında bir açıklama yapıyor. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir. O, Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır, ben ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) 47'den bugüne bu terör devleti İsrail'in Filistin'i nasıl topraklarını işgal edip 47'den itibaren bu günlere geldiğini Genel Kurul'da haritayla göstermişimdir. 47'den bugüne kadar nasıl o topraklar işgal edile edile küçüldü ve bugün adeta işgal devleti, terör devleti İsrail Filistinli kardeşlerimize yaşanacak yer bırakmadı, o hale getirdi.

İSRAİL'İN BAŞBAKANIYLA DAVOS'TA YİNE BİR MACERAM OLDU: Utanmadan, sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim ama ben bugüne kadar Netanyahu ile bir araya gelmiş dahi değilim. İsrail'in başbakanıyla Davos'ta yine bir maceram oldu. Davos'ta İsrail'in başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunlar çünkü çocukları, kadınları, yaşlıları katlederler, şehit ederler. "Siz busunuz" dedim, Davos'ta söyledim, BMGK'da söyledim. Bunu söylemiş ve 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ederek geçmiş olan bir Erdoğan'a sen bunları söyleyemezsin. Bu senin ne haddinedir ne de kimse sana bu fırsatı vermez. Bugüne kadar Filistin'e Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapmış olduğu tüm destekler AK Parti dönemindedir. Hanımefendi, önce bunu bir öğren. Hastanelerine varıncaya kadar biz bunları yaptık, insani yardımları yaptık. Yapıyoruz ve yapacağız. Bunu de özellikle bilmesini isterim. Ama bunların öyle bir derdi yok. Netanyahu hiçbir zaman dostumuz olmamıştır, olmayacaktır ve biz de Netanyahu'ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadele neyse bundan sonra da aynı mücadeleyi vererek yolumuza devam edeceğiz.

YAKINDA İNŞALLAH PETROL, DOĞALGAZ, BUNLARIN HABERİNİ ALIRSANIZ ŞAŞMAYIN: Bunlar bir tane sismik araştırma gemisi alamadılar. Bir tane sondaj gemisi alamadılar. Ama biz sondaj gemilerini, sismik araştırma gemilerini aldık. Şu anda 5 tane bu şekilde gemimiz var ve kimseye muhtaç değiliz. Bunların maliyetleri çok çok büyük. Ama biz bunlarıöyle bir zamanlamasını güzel yaptık ki bu zamanlamayla beraber bu gemileri ülkemize kazandırdık. Güzel müjdeler de alıyoruz. Yakında inşallah petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız anda Türkiye'nin dünyaya bakışıçok farklı olacak. Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar. İnşallah 20 Temmuz'da ben Kuzey Kıbrıs'ta olacağım ve gerekli mesajları tüm dünyaya oradan vereceğim. Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, bizim oradan vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Havaalanı olarak 2 tane havaalanı var Kıbrıs'ta. Biz orayı da şimdi bir değişikliğe sevk etmek suretiyle yeni bir isimle ve daha çok İnsansız Hava Araçlarımızın ve Silahlıİnsansız Hava Araçlarımızın yer aldığı... Bölgede olabilecek herhangi bir saldırıda güçlü olmamız lazım. Havada, karada varız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AŞILARINI YAPALIM DİYORUZ, AŞILARI OLDUKTAN SONRA DA YOL AÇIK: Üniversite öğrencilerinin bu noktadaki avantajları daha fazla. Fevkalade bir durum olmazsa onların konumunun bu noktada farklı olacağını YÖK söylüyor. Bütün mesele aşı konusunu, hele hele yerli, milli aşımızı yetiştirebilirsek o zaman herhangi bir endişe olmayacak. Üniversite öğrencilerinin aşılarını yapalım diyoruz, aşıları olduktan sonra da yol açık.

KANUNLARLA YÖNETİLEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK: Geçmişte maalesef anayasaların yapılmasına baktığımızda, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasanın yapılmasıçok uzun zaman alıyor idi ve ihtiyaca cevap verecek şekilde değildi. Bundan dolayı da maalesef halkın yasaların tanziminde veya anayasanın gerektirdiği şekilde bir netice almaya yönelik maalesef adımlar atılamıyordu. Şimdiyse öyle bir anayasa yapalım ki bu anayasa cumhurun ihtiyacına cevap verebilecek bir anayasa olsun. Bu konuyla ilgili Cumhur İttifakı olarak bir adım atalım dedik ve bu adımda şu anda anayasacılar, STK'lar ve yaptığımız hazırlığı daha sonra halka açalım. Halk da bu metni değerlendirsin. Sonra biz burada eksikleri giderelim ve Cumhur İttifakı olarak da bu anayasa metni üzerinde adımımızı atalım. Muhalefet "Biz böyle bir şeye ihtiyaç duymuyoruz" gibi laflar etmeye başladılar. Bu zihniyet hiçbir zaman ihtiyaç duymadı ki. Duymadığı için de bu ülke sağlıklı bir anayasayla yönetilemedi. Kanunlarla yönetilen bir ülke haline geldik. Biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra netice alır veya almayız, ama hiç olmazsa "Yaptık" deriz ve elimizde de inşallah bu anayasa metni olur.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.