KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN MİTHAT EVLİCE'NİN AİLESİNE ZİYARET, BABA EVLİCE: "OCAĞIMIZA ATEŞ DÜŞTÜ"

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN MİTHAT EVLİCE'NİN AİLESİNE ZİYARET, BABA EVLİCE: "OCAĞIMIZA ATEŞ DÜŞTÜ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kağıthane'de inşaat sahasındaki biriken suda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mithat Evlice'nin ailesini ziyaret etti. Baba Evlice sabahlara...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kağıthane'de inşaat sahasındaki biriken suda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mithat Evlice'nin ailesini ziyaret etti. Baba Evlice sabahlara kadar uyuyamadığını belirterek, “Ocağımıza böyle bir ateş düştü başkanım. Benim evladım öldü, üç gün sonra bir başka çocuğun ölmeyeceğinin garantisi de yok. Ben eşimi mi toparlayayım, kızımı mı toparlayayım, kendimi mi toparlayayım? Müteahhit dışarıda, hala dolaşıyor ve bana bir kişi bile ulaşmıyor” dedi. 

İstanbul Kağıthane’de geçtiğimiz hafta yaklaşık 4 yıl önce inşaatına başlanan binanın temelinde oluşan gölete giren 10 yaşındaki Mithat Evlice hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. 

Oğlunu kaybeden Baba, Kılıçdaroğlu’na, "Ocağımıza böyle bir ateş düştü başkanım. Tarifi yok, perişan bir durumdayız. Canımızdan can gitti. Önlemsizlik, dikkatsizlik… Bir inşaat alanının 4 sene sürmesi uzun süre” diyerek şunları söyledi:

“Katil zanlısı kişi nasıl iki gün sonra elini kolunu sallaya sallaya dışarıçıkıyor, emin olamadım. Benim evladım öldü, üç gün sonra bir başka çocuğun ölmeyeceğinin garantisi de yok. Ben eşimi mi toparlayayım, kızımı mı toparlayayım, kendimi mi toparlayayım? Müteahhit dışarıda, hala dolaşıyor ve bana bir kişi bile ulaşmıyor. Ben bir baba olarak hukuken ne gerekiyorsa onun yapılmasını rica ediyorum dedim. Adam dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Ben akşam olduğunda sabaha kadar oturuyorum.”

KILIÇDAROĞLU: HUKUKÇU ARKADAŞLARA SÖYLEDİM HAKKINIZI ARASINLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, "Avukat, hukukçu arkadaşlara söyledim takip etsinler, sizin hakkınızı arasınlar" dedi. Küçük çocuğun ailesi, "Bizim ciğerimiz yanmış başkanım neye yarar" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "O ayrı bir şey. Ortada bir can kaybı var. Bu telafi edilecek bir şey değil" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, vatandaşların inşaat şirketindeki durumla ilgili belediyeye dilekçe verdiğini, yetkililerin gereken önlemi almadığını söyledi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.