KILIÇDAROĞLU, HACI BEKTAŞ TÖRENLERİNDE BİR DİZİ ETKİNLİĞE KATILDI

KILIÇDAROĞLU, HACI BEKTAŞ TÖRENLERİNDE BİR DİZİ ETKİNLİĞE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 58'inci Ulusal, 32'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 58'inci Ulusal, 32'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir dizi etkinliğe katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde, 58'inci Ulusal, 32'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe katıldı.

Kılıçdaroğlu önce, Hacıbektaş kent meydanının ve saat kulesinin açılışına katıldı. Daha sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’u makamında ziyaret etti. Nilgün - Sırrı Bektaş Kültür Merkezi ve Müzesi'nin temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, ardından; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği tarihi Yel Değirmeni’nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, Fikret Otyam Fotoğraf Sergisi’nin de açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Hacı Bektaş Türbesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte rehber eşliğinde müzeyi türbeyi inceledi. Türbede bulunan Hacı Bektaş sandukasındaki ziyaretinde dua etti, ardından yine Horasan erenlerinin bulunduğu yatırları ziyaret etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.